For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ye-Eun Choi – George Enescu Festival
Ye eun choi

Ye-Eun Choi

Talentata violinistă în vârstă de 26 de ani din Coreea de Sud, Ye-Eun Choi, este una dintre cele mai promițătoare din generația ei.

În 2013, CD-ul de debut al violonistei a apărut sub egida Deutsche Grammophon, cu sonate de Mendelssohn, Schubert și Prokofiev.

Choi lucrează cu regularitate împreună cu dirijori de renume, precum Sir André Previn, Alan Gilbert, Vladimir Ashkenazy, Manfred Honeck, Kent Nagano, Charles Dutoit, Michael Francis, Christoph Eschenbach, Vladmimir Fedoseyev, Yuri Bashmet, Christian Vasquez și Rafael Frühbeck de Burgos.

Debutul cu Filarmonica din New York a avut loc deja în 2009 sub dirijarea lui Alan Gilbert. Mai apoi au urmat concerte cu Orchestre National du Capitole de Toulouse, Royal Philharmonic Orchestra, NHK Symphony Orchestra, Tokyo Symphony Orchestra, Shanghai Symphony Orchestra, Munich Symphony Orchestra, Stuttgart Philharmonic Orchestra, Nuremberg Symphony Orchestra și Norrköping Symphony Orchestra.

Choi a debutat recent cu RSB Berlin Radio Symphony Orchestra precum și cu Berliner Philharmonie. Un alt eveniment important a fost recentul debut orchestral de succes dim SUA cu Orchestra Simfonică din Pittsburgh, precum și recitalul său de debut din 2013 la Centrul Kennedy cu Christoph Eschenbach. În același an, artista a cântat alături de Tchaikovsky Symphony Orchestra of Moscow Radio sub conducerea lui Vladimir Fedoseyev  în Tonhalle Zurich.

În 2015, Ye-Eun Choi va debuta alături de San Francisco Symphony sub bagheta lui Michael Tilson Thomas.

Violonista apare frecvent la o multitudine de festivaluri importante, cum ar fi Musik Festival Schleswig-Holstein, Dresdner Musikfestspiele, Festivalul Verbier, Recontres Musicales d’Evian, la La Folle Journée, Festivalul Bulgos și Festivalul de Muzică Walled City.

Choi a studiat cu Ana Chumacheno la Hochschule für Musik und Theater în Munich. Talentul său excepţional și maturitatea muzicală au fost curând recunoscute pe scena muzicală. În 2005, violonista a fost adusă în atenția doamnei Anne-Sophie Mutter, iar mai apoi a devenit bursieră a Fundației Anne-Sophie Mutter și continuă să lucreze îndeaproape cu celebra violonistă.

În noiembrie 2014, Anne-Sophie Mutter, Ye-Eun Choi și alți bursieri ai Fundației Anne-Sophie Mutter au demarat un turneu în America de Nord, susținând concerte în locații precum Carnegie Hall din New York. În 2007 ea a fost selectată în calitate de “Rising Star” de  American Symphony Orchestra League.

În 2013, ea a fost beneficiară al Premiului European Cultural “Young Artist”. Choi locuiește în prezent în München / Germania. Ea cântă la o vioară de Pietro Giacomo Rogeri (1710), ce i-a fost împrumutată cu generozitate de Fundația Anne-Sophie Mutter.