For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Academy of Ancient Music | George Enescu Festival
orchestra academy of ancient

Academy of Ancient Music

“Transmiterea senzaţiei unei băuturi energizante.” Financial Times, 2012

Asta e exact ceea ce ne propunem să facem: să energizăm muzica barocă și clasică. Și pentru a face acest lucru, ne întoarcem la stilul și spiritul în care a fost interpretat prima dată acest gen de muzică.

Spectacole noastre explorează lumea muzicii care i-a inspirat pe Bach, Handel și Haydn. Ne regăsim în puterea expresivă a instrumentelor vechi – flaute făcute din lemn, trompete fără supape, coarde țesute din intestine. Dimensiunea orchestrei este adaptată la caracterul unic al fiecărei piese, și fiecare dintre muzicienii noştri (“superstaruri ale lumii instrumentelor”, așa cum au fost descrişi recent) deţin un rol cheie în procesul de creare a muzicii. Cunoștințele istorice inspiră noi posibilități muzicale; creativitatea artistică face ca aceste posibilități să devină realitate. Această combinație de aur ghidează tot ceea ce facem.

Emoţia experienţei a spectacolelor live se află în centrul activității noastre. În septembrie 2012 am devenit Associate Ensemble la Barbican în Londra, alături de statutul nostru ca orchestra-rezident la Universitatea Cambridge. Avem o perspectivă internaţională, de asemenea: în ultimii 40 de ani am concertat pentru audienţe de pe șase continente, în 2012-13 am vizitat peste 15 de țări din întreaga lume, din Suedia până în Coreea de Sud, iar în acest sezon ne asumăm un tur extensiv în SUA și Canada, în plus față de programul nostru din turneul european.

Discografia noastră de peste 300 de CD-uri conţine înregistrări laureate cu premiile Brit, Gramophone, MIDEM și Edison, reprezentând înregistrări de capodopere de la Purcell la Mozart și de la Bach la Beethoven. În 2013 am lansat propria noastră casă de discuri, AAM Records, prin intermediul căreia vom lansa în acest sezon Orchestral Suites de JS Bach şi St Matthew Passion.

Muzică excepţională realizată cu convingere și pasiune: asta e ceea ce ne motivează. Sperăm ca şi pe dumneavoastră la fel.