For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser AOEDE STRING QUARTET | George Enescu Festival
aoede|aoede quartett-1

AOEDE STRING QUARTET

Inspiraţi de numele muzei aoede a muzicii şi cântului aceşti patru muzicieni de reputaţieinternaţională au ales de a se dedica împreună repertoriului de cvartet. Îngrijindu-se de a reda publicului un repertoriu eclectic care include deasemeni contemporanii noştri, abordează fiecare compozitor cu originalitatea care o oferă bogata lor experienţă  şi personalităţile lor carismatice.

Sophia Jaffé a concertat în public pentru prima oară în viaţa sa la vârsta de 7 ani, în sala mică a Filarmonicii din Berlin. Născută într-o familie de muzicieni, a început vioara mai întâi cu aceştia după care a studiat în Amsterdam cu Herman Krebbers şi în Berlin cu Ştefan Picard. După succesele avute la concursul Deutscher Musikwettbewerb (premiul întâi) şi la concursul Reine Elisabeth în 2005 (premiul trei) a început o carieră solistică care a purtat-o pe marele scene ale lumii colaborând cu Marek Janowski, Dennis Russel Davies, Michael Sanderling, Lothar Zagrosek şi mulţi alţii. Din 2011 este profesoară la conservatorul din Frankfurt am Main.

Ermir Abeshi a început să cânte la vioară la vârsta de 6 ani în Elbasan, Albania. Patru ani mai târziu îşi părăseşte ţară pentru a studia cu Salvatore Accardo la academia Stauffer din Cremona după care îşi continuă studiile în SUA cu Pinchas Zuckerman şi Grigory Zhislin şi revine în Italia cu Dora Schwarzberg şi Enrico Pace. După premiile obţinute la concursul Valesia (primul premiu) şi la concursul « Lipitzer » (premiul doi) a fost  finalist al concursului « Reine Elisabeth » şi a început o carieră internaţională care l-a condus printre altele şi pe scenele româneşti alături de filarmonicile din Bacău şi Ploieşti.

Aida-Carmen Soanea fiica baritonului Ioan Soanea născută la Iaşi s-a stabilit din 1987 cu toată familia în Germania. A studiat cu Kim Kashkashian la Berlin şi Gerard Causse în Paris şi este câştigătoarea concursului « Bucchi » în 2005 (premiul întâi) şi concursului Bashmet în 2000 (premiul doi).  Solista a cântat la Osterfestspiele Luzern, în Filarmonica din Berlin împărţind scena cu Renaud Capucon, Tasmin Little, Alexander Melnikov, Natalia Gutman, Adrian Brendel etc  Alături de cariera sa solistica, violista se dedică muzicii contemporane colaborând regulat cu Ensemble Modern Frankfurt.

Romain Garioud este născut în Franţa unde a absolvit studiile sale în mare parte cu Philippe Müller inspirându-se însă de asemeni de la cursuri de măiestrie cu Anner Bylsma, Natalia Chakovskaia şi David Geringas. Premiile obţinute la prestigioasele concursuri Ceaikovski în 2001şi Rostropovici în 2002 precum premiul doi la concursul Vina del Mar din Chile şi premiul întâi la concursul Bucchi în 2005 au deschis drumul către o bogată carieră internaţională colaborând cu muzicieni că Mstislav Rostropovitch, Gil Apap, Dora Schwarzberg or Pavel Gililov. În momentul de faţă este profesor în Franţa şi în Portugalia şi cântă pe un violoncel Nicola Gagliano din 1760.