For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Barbara Kozelj – George Enescu Festival
Kozelj

Barbara Kozelj

Mezzosoprana de origine slovenă, Barbara Kozelj și-a urmat studiile la Conservatorul din Ljubljana și la cel din Haga. A fost pregătită de către Phyllis Ferwerda și Anthony Legge și a participat la cursurile de perfecționare ale lui Anne Murray, Graciela Araya, Graham Clark, Mark Tucker și Cynthia Buchan; a fost câștigătoare a competițiilor din Chemnitz, Meran și din Slovenia.

Pe scena de operă a interpretat diverse roluri din repertoriul lui Mozart, precum Donna Elvira în „Don Giovanni”, și Second and Third Lady în „Die Zauberflöte”.

Alte roluri au inclus: Britten (rol principal în „The Rape of Lucretia” cu Kenneth Montgomery), Ravel (rol principal în „L’Enfant et les Sortilèges”), Strauss (Page în „Salomé”), Wagner (Flosshilde în „Das Rheingold” și Blumenmädchen în „Parsifal”), cel din urmă rol bucurându-se de numeroase aprecieri sub coordonarea lui Jaap van Zweden. Înregistrarea live a primit un premiu Edison. Barbara este un invitată frecvent la Opera din Bonn și la Aalto Theatre Essen.

 Printre activitățiile de concert se numără „Requiem” de Mozart, „Messiah” de Handel, precum și „St. Matthew Passion” și „St. John Passion” de Bach, „Nocturnen” de Louis Andriessen’s, „Altrhapsodie” de Brahms, „Kindertotenlieder” de Mahler, „Et la vie emporta” a lui Martin, „Requiem” de Duruflé și  „Requiem” de Verdi.

 Momentele principale cele mai recente au inclus „Midsummernight’s Dream” și „Die Zauberflöte” alături de Budapest Festival Orchestra, ambele sub dirijarea Ivan Fischer, „St. Matthew Passion” alături de Academy of Ancient Music, sub bagheta dirijorală a lui Richard Egarr și cu Residency Orchestra The Hague.

 În toamna anului 2015, Barbara va interpreta rolul lui Penelope în producția „Il ritorno d’Ulisse in patria” a lui Monteverdi pusă în scenă de către Academy of Ancient Music, regizat de Alexander Oliver. Barbara va cânta „The World Premiere of the New Work” de compozitorul olandez Max Knigge în octombrie 2015 și  „Christmas Oratorio” alături de AAM sub îndrumarea lui  Richard Egarr în luna decembrie.