For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Bucharest Symphonic Pops | George Enescu Festival
Bucharest Symphonic Pops

Bucharest Symphonic Pops

Emblemă a PROMS of Delight, Bucharest Symphonic Pops reprezintă noua orchestră de marcă pe scen muzicală a țării având în componență membrii ai Filarmonicii George Enescu, ai Orchestrei Naționale Radio, precum și ai Big-Band-ului Radio. Pornind de la formula clasică de orchestră simfonică, componența este lărgită cu secțiunea de ritm și big-band , rezultând o sonoritate modernă, amplă, cu o flexibilitate deosebită.

Acest fapt face posibilă abordarea tuturor tipurilor de repertoriu – de la clasic la jazz simfonic, de la pop la valsuri și polci – creându-se o atmosferă sonoră ce impresionează melomanii de toate vârstele.

În decursul istoriei sale de la constituire, BSP – Orchestra a avut șansa ca la pupitrul său sa se afle dirijori consacrați precum: Ilarion Ionescu Galați, Tiberiu Soare, Ionel Tudor, Cristian Florea.