For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Christoph Poppen – George Enescu Festival
christoph-poppen

Christoph Poppen

De la începutul carierei sale de dirijor, Christoph Poppen s-a făcut remarcat pentru programele inovatoare dirijate și totodată datorită pasiunii sale pentru muzica contemporană.

A dirijat în calitate de invitat orchestre precum Bamberger Symphoniker, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Sächsische Staatskapelle Dresden, Wiener Symphoniker, Netherlands Philharmonic Orchestra, orchestrele simfonice din Detroit și Indianapolis, Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo, New Japan Philharmonic, Singapore Symphony Orchestra și Camerata Salzburg. Poppen are numeroase prezențe și în Italia, dirijând cu regularitate orchestrele de top la festivaluri precum Biennale din Veneția, susținând totodată și numeroase masterclassuri.

În decursul actualei stagiuni, Christoph Poppen își continua colaborarea cu  Kölner Kammerorchester din poziția de Dirijor Principal. De asemenea, a fost numit Dirijor Principal Invitat al Hong Kong Sinfonietta, începând cu stagiunea 2015/2016.

Printre angajamentele viitoare, de menționat sunt cele de la pupitrul Orchestre Philharmonique de Radio France și Israel Chamber Orchestra. In 2016 el se întoarce la Teatro Carlo Felice din Genoa unde dirijează o nouă producție a operei Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart.

Ca dirijor de operă, Christoph Poppen a dirijat recent o nouă producție a „Iphigeniei în Aulida” de Gluck la Staatsoper Stuttgart și a condus de asemenea o nouă producție a operei „Răpirea din Serai” de Mozart la Aalto Thetre din Essen.

În 2009 a dirijat spectacole cu  The Pearl Fishers la Oper Frankfurt, ceea ce a dus imediat la o reinvitație pentru a conduce „Flautul fermecat” și a crea o nouă producție a spectacolului „Cântă pentru mine, moarte” de Claude Vivier, cu compania RuhrTriennale în Gelsenkirchen.

A avut de asemenea o colaborare extrem de fructuoasă cu Tiroler Landestheater din Innsbruck, ceea ce a dus la realizarea unor proiecte de success ca „Flautul Fermecat” sau „La clemenza di Tito”, precum și un concert-performance cu Otello de Rossini. Colaborările anterioare cu acest teatru de operă au adus la lumină producții ca Arabella sau Falstaff.

În decursul timpului, Christoph Poppen a deținut numeroase roluri de director în Germania. Din 1995 și până în 2006 a fost Director Artistic al Munich Chamber Orchestra, stabilind profilul nou al ansamblului într-o scurtă perioadă de timp. Programele lui muzicale infailibile, bazate pe contrastul dintre muzica clasică și cea contemporană, au fost primite cu mult success. În august 2006 a fost angajat ca Director Muzical al Radio Symphony Orchestra Saarbrücken. Din 2007 și până în 2011 a ocupat și funcția de Director Muzical al nou înființatei  Deutsche Radiophilharmonie Saarbrücken Kaiserslautern. În prezent este Director Artistic al Festivalului Internațional din Marvão, Portugalia, pe care l-a fondat în 2014.

Christoph Poppen a deținut și funcția de professor de vioară și muzică de cameră al Hochschule für Musik din Detmold, iar mai târziu ocupând aceeași funcție la Hanns Eisler Hochschule für Musik din Berlin, instituție pe care a prezidat-o din 1996 și până în 2000. Din 2001 și până în 2005, Christoph Poppen a fost Director Artistic al renumitului concurs ARD International Music Competition. Din anul 2003, Christoph Poppen a ocupat funcția de professor de vioară și muzică de camera al Hochschule für Musik und Theter din Munchen.