eun-sun-hong

Eun-Sun Hong

Eun-Sun Hong s-a născut în Seoul , în 1989 și a început să cânte la violoncel la vârsta de 9 ani. A primit lecții de la Myung-Wha Chung în Seoul și de la Lluis Claret la  Escola Municipal de Música Victoria dels Angels in Barcelona din 2005 până în 2008, iar din 2008 studiază alături de Frans Helmerson Hochschule für Musik und Tanz în Koln (2008-2012) and Hochschule für Musik Hanns Eisler în Berlin (2012-prezent), unde își susține concertul de finalizare a studiilor.

În septembrie 2014 Eun-Sun Hong a câștigat la București Marele Premiu la prestigiosul Concurs Internațional „George Enescu” – secția violoncel. Dincolo de aceasta, ea a câștigat premii însemnate la o serie de concursuri internaționale de mare renume cum ar fi Concursul de Violoncel Penderecki, Cracovia, Polonia în 2013 (premiul al II-lea), Concursul de Violoncel Gaspar Cassado, în 2006 (premiul al III-lea) și Concursul Tchaikowsky pentru tineri muzicieni , în 2004 (premiul al II-lea). Este de asemenea câștigătoarea unui premiu la ”El Primer Palau 2006” al renumitei săli de concert Palau de la Música Catalana, în Barcelona. În 2007 ea a primit Ingrid zu Solms Kulturpreis din partea Countess Ingrid zu Solms-Wildenfels în cadrul Festivalului de Violoncel Kronberg Academy.

Eun-Sun Hong a susținut primul său recital în public la vârsta de 13 ani la Kumho Art Hall în Seoul, iar de la debutul său alături de Seoul Philharmonic Orchestra (2003), a susținut multe recitaluri și concerte în Europa, Coreea și Japonia. A concertat ca solistă alături de orchestre internaționale precum Seoul Philharmonic Orchestra, the Tokyo Philharmonic Orchestra, Orchestra Filarmonica della Fenice di Venezia, Orchestra Filarmonicii George Enescu, Russian Philharmonic Orchestra, Kuopio Symphony Orchestra, National Orchestra of Andorra, Korean Chamber Orchestra și Minsk Chamber Orchestra, pentru a menționa doar o parte dintre ele. În cadrul proiectelor de muzică de cameră, ea a colaborat cu Lynn Harrell, Gary Hoffman și Irena Grafenauer, printre alții. În Septembrie 2015 a interpretat în premieră ”Ciaccona pentru șase violoncele” a Maestrului Krzysztof Penderecki, alături de Frans Helmerson, Truls Mørk și alții, Festivalul Academiei Kronberg, în Germania.

Eun-Sun Hong a concertat în săli prestigioase precum Konzerthaus în Berlin, Victoria Hall în Geneva, Wigmore Hall în Londra, Ateneul Român din București, Palau de la Musica Catalana în Barcelona, Théâtre des Champs-É lysées în Paris, KBS (Korean Broadcasting System) Hall și Seoul Arts Center. A cântat în cadrul unor festivaluri internaționale precum Ravello Festival în Italia, Casals Festival în El Vendrell, Piatigorsky Cello Festival în Los Angeles, Kronberg Cello Festival în Germania, Seiji Ozawa Academy în Elveția, Great Mountains Music Festival în Coreea, Festival de Musica Joan Brudieu în Spania și „Open Chamber Music“ Festival în Prussia Cove, Anglia. Interpretarea ei live a lucrării Improvisation de Schnittke a fost imprimată pe CD-ul “Celebrating Slava!”în memoria lui  Mstislav Rostropovich, de către brandul german Günter Hänssler in 2008.