For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Lora Vakova-Tarara – George Enescu Festival
lora-vakova-tarara

Lora Vakova-Tarara

Lora Vakova-Tarara s-a născut în 1990 la Plovdiv, Bulgaria, și a început să cânte la pian la vârsta de șase ani. În 2008, Lora a absolvit cu onoruri Dobrin Petkov National Music School.

A susținut primul ei recital public la vârsta de zece ani, iar în anul următor a câștigat concursul național Franz Schubert Competition, în Bulgaria. A câștigat numeroase premii la concursurile internaționale de muzică, printre care Schumann Brahms și Ohrid Pearls Music Competitions, Marguerite Meister Music Prize, Kiwanis competition, Swiss Chamber Music Competition, Swedish Duo Competition și Lausanne Academy.

În december 2014, Lora a primit un premiu constând într-o bursă de studiu la Migros Culture Percentage.

În calitate de pianist acompaniator, a câștigat premii la Swiss Youth competition in Geneva, International Vasco Abadjiev Violin Competition în Sofia (2011) și la Festivalul Internațional George Enescu (secțiunea vioară), în 2014. Lora a participat la numeroase festivaluri internaționale de muzica precum Sofia Music Weeks, Bach Festival Leipzig, Adelboden Chamber Music Festival, Toledo Festival și altele.

Lora a absolvit cursurile masterale la Universitateai de Arte din Zurich, la clasa profesorului Eckart Heiligers. A susținut numeroase concerte solo și de cameră în Bulgaria și în străinătate.