For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Michael Volle – George Enescu Festival

Michael Volle

 Michael Volle este unul dintre cei mai importanți baritoni germani. A fost studentul renumiților cântăreți Josef Metternich și Rudolf Piernay și a câștigat numeroase concursuri de canto, printre acestea numărându-se și CIEM la Geneva și „Stimmen Neue” în Gütersloh.

Primele colaborări  permanente au fost la Nationaltheater Mannheim, Bonn și Köln. Din 1999 până în 2007, Michael Volle fost un invitat frecvent al Operei din Zurich  interpretând încă de atunci roluri importante precum Beckmesser în noua producție „Die Meistersinger von Nürnberg” (echipa de conducere: Welser-Möst / Lehnhoff), Eugen Oneghin (sub Vladimir Fedosseyev), Golaud / Pelléas et Mélisande, Marcello / La Bohème, Nunta lui Figaro / Count. În 2009, debutează ca Barak într-o nouă producție„ Die Frau ohne Schatten” și în 2012 ca Hans Sachs în „Die Meistersinger von Nürnberg” de asemenea la Opera din  Zurich.

Încă din stagiunea 2007/2008 Michael Volle a fost un membru al Operei de Stat München, interpretând rolurile principale  Eugen Oneghin și Wozzeck (ambele producții noi) și rolurile suplimentare, cum ar fi Contele / Nunta lui Figaro, Morone, Kurwenal, Amfortas, Wolfram, Amonasro.

A fost invitat să ia parte la reprezentații pe scenele de operă internaționale precum la Royal Opera House din Londra (2008: Salome / Jochanaan, 2009:. Lulu / Dr Schön și Jack Spintecătorul, Tristan und Isolda / Kurwenal 2011: Aida / Amonasro, 2013: Tosca / Scarpia), Opéra National de Paris (Arabella / Mandryka, 2012), Teatrul de la Monnaie Bruxelles și Berlin, Dresda, Hamburg și Opera de Stat din Viena. Debutează la Opera Metropolitană din New York în 2014.

Dl Volle este un interpret regulat la festivaluri de renume, cum ar fi Munich Opera Festival, Baden-Baden, Salzburg Festival (Tamare în noua producție „Die Gezeichneten”, echipa de conducere: Nagano / Lehnhoff, 2005), Festivalul Bayreuth 2007 și 2008: „Die Meistersinger von Nürnberg” / Beckmesser (producția de Katharina Wagner).

Michael Volle dedică, de asemenea, o mare parte a carierei sale recitalurilor de lieduri și angajamentelor de concert cu orchestre de top și cu dirijori importanți ca Zubin Mehta, Maurizio Pollini, Seiji Ozawa, Charles Dutoit, Riccardo Muti, Franz Welser-Möst, Antonio Pappano, Lawrence Foster, Rostropowitch, Kent Nagano, Wolfgang Sawallisch, Thomas Hengelbrock, Marek Janowski, Mariss Jansons, Philippe Herreweghe, James Conlon, James Levine.

Apariții TV / ARTE, înregistrări pe CD și DVD pentru casele de producție IME, HARMONIA MUNDI, ARTHAUS, Naxos OEHMS clasice și PHILIPS. Producția de film „ Der Freischütz” (2009). Michael Volle este deținătorul premiului „Faust” acordat de către  Teatrului German și este considerat „cântărețul anului” de către revista  de operă „Opernwelt”.