For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser The Mutter Virtuosi – George Enescu Festival
asms05_Cory_Weaver

The Mutter Virtuosi

Membrii ansamblului de solişti The Mutter Virtuosi includ foști și actuali bursieri ai Fundației Anne-Sophie Mutter, precum și alţi muzicieni tineri talentaţi.

Anne-Sophie Mutter s-a dedicat în activităţi de sprijin pentru tineri violonişti, violişti, violoncelişti şi contrabaşi cu talente de excepţie, peste tot în lume. Ea cunoaşte din propria ei experienţă cât de necesar este sprijinul specific mai ales la început de carieră. Tocmai din acest motiv, violonista a înfiinţat Friends of the Anne-Sophie Mutter Foundation în 1997. Fundaţia a fost stabilită în Munchen, în 2008. Sub egida acestei organizaţii, tinerii muzicieni extrem de talentaţi sunt sprijiniţi în coconcordanţă cu nevoile lor specifice. În primăvara anului 2011, a lansat proiectul Mutter Virtuosi pentru a-i ghida pe artişti spre o carieră de muzicieni profesionişti, pentru a apărea în concerte alături de aceştia şi a-i prezenta publicului larg. De atunci, ansamblul a demarat turnee cu ea în Europa, Asia, USA şi Canada.

Bursierii fundației Anne-Sophie Mutter primesc sprijin adaptat la nevoile lor individuale. Anne-Sophie Mutter dedică o mare parte din timpul sau acestui sprijin, care poate include lecții cu violonista, asistență în selectarea și angajarea unui profesor adecvat, oferirea de instrumente, stabilirea de contacte cu soliști proeminenţi și participarea la masterclass-urile acestora sau stabilirea de audiţii cu dirijori. “În loc de stabilirea unor norme rigide, inflexibile, este important să se dea fiecărui elev ceea ce el sau ea are nevoie”, explică Anne-Sophie Mutter, care selectează câștigătorii de burse personal și îi sprijină în mod activ. Lista foștilor bursieri include artişti precum Serghei Khachatryan, Daniel Müller-Schott, Linus Roth, Vilde Frang și Arabella Steinbacher, pentru a numi doar câţiva.

Anne-Sophie Mutter descrie obiectivele și principiile acestei inițiative, după cum urmează: “Este deosebit de dificil în zilele noastre pentru instrumentiștii tineri foarte talentați să primească sprijinul necesar în anii timpurii, cruciali. În plus față de sumele imense de bani cheltuite pe lecții, în multe cazuri, finanțarea unor instrumente de coarde adecvate pune probleme mari, de asemenea. Împreună cu costurile ridicate de cumpărare, există taxele de asigurare necesare. Excursiile la marii artişti ai lumii sunt, de asemenea, scumpe – contacte care sunt esențiale pentru dezvoltarea unui muzician tânăr. Suportul pentru tinerii artişti reprezintă o provocare pentru toată lumea pentru care viitorul vieții muzicale este la fel de important cum este pentru mine. De aceea am stabilit Fundația Anne-Sophie Mutter. “