For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Vera Girginova – George Enescu Festival
Vera Girginova Photo 2

Vera Girginova

 Vera Girginova s-a născut în Sofia, Bulgaria și a început să studieze pianul și teoria muzicii la vârsta de 5 ani. Pe parcursul copilăriei sale, aceasta a susținut numeroase concerte în Japonia, Statele Unite ale Americii, Germania, Danemarca, Elveția și Austria în calitate de solist al Corului de Copii al Radioului Național Bulgar. Mai târziu, a absolvit cursuri de canto clasic la Academia Națională de Muzică din Sofia, la clasa domnului Prof. Mila Diulgerova. A absolvit în același timp Arhitectura .

Vera Girginova și-a dezvoltat măiestria vocală în cadrul mai multor cursuri de perfecționare alături de cei mai renumiți cântăreți de operă de origine bulgară precum Darina Takova, Anna Tomova-Sintow, Stefka Evstatieva, Raina Kabaivanska și în Italia cu Renata Scotto, Fiorenza Cosotto, Anna Vandi, Mirella Parutto.

Vera a câștigat premii la mai multe competiții muzicale, ca de exemplu : „Nikolai Obretenov” (2004), „Georgi Zlatev-Cherkin” (2005), „Marin Goleminov” (2008), Competiția pentru Tineri Soliști de Operă „Ghena Dimitrova” (2009), Competiția Vocală din Spoleto, Italy (2010) și Competiția Internațională Vocală „Elena Nicholai” (2013).

Debutul său profesional pe scena de operă a avut loc în anul 2006. Încă de atunci, Vera a participat în producții la Opera Teatrală Națională din Sofia, la Opera-Teatru din Plovdiv, Varna, Ruse și Stara Zagora, la festivalul „Operosa Evksinograd”, la festivalul Mozart din Pravetz și multe altele. A interpretat roluri precum Violetta din „La Traviata”, Musetta din „La Boheme” și  Lauretta din „Gianni Schicchi”, Contessa Rosina din „Le nozze di Figaro”, Donna Elvira și Donna Anna din „Don Giovanni”, Fiordilidgi din „Cosi fan tutte”și multe altele.