For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Vlad Stănculeasa | George Enescu Festival
vlad stanculeasa

Vlad Stănculeasa

Violonistul Vlad Stănculeasa, născut la Craiova, a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică București, perfecționdu-se ulterior la Academia Internațională Yehudi Menuhin din Elveția (cu Alberto Lysy și Liviu Prunaru) și la Conservatorul din Lausanne, clasa profesorului Pierre Amoyal.

În palmaresul său se află premiul al III-lea și premiul pentru cea mai bună interpretare a Amintirilor din copilărie la Concursul Internațional George Enescu (2007). De atunci, revine permanent în Festival.

Este solist al Cameratei Lysy și a concertat pe scene de renume, precum Victoria Hall (Geneva) și Casino (Berna) și a fost invitat să participe în numeroase festivaluri internaționale: Festivalul Menuhin (Gstaad), Festival do Estoril și Musica Oceanica (Portugalia), „Carl Orff” Alberobello (Italia), Speyer Muzikfestival (Germania).

Din 2009 este concertmaestru invitat al Orchestrei de cameră din Basel și, recent, a devenit concertmaestru al Orchestrei simfonice din Gothenburg.

Vlad Stănculeasa cântă pe o vioară Sanctus Serafin din 1793 care i-a aparținut lui George Enescu. Acesta i-a dăruit-o lui Yehudi Menuhin, care a păstrat-o până la moartea sa, în 1999.