For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ascultă aici Sunetul iubirii la aniversarea a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu | George Enescu Festival

Labels

Festival 2021

Ascultă aici Sunetul iubirii la aniversarea a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu

Loc de desfășurare

Online
Secțiune

Următorul eveniment

data

joi, 19 august 2021
Acest eveniment nu mai este de actualitate.

ora

12:15

Ascultă aici Sunetul iubirii la aniversarea a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu

Festivalul Internațional George Enescu invită publicul și organizațiile de orice fel – publice sau private – să ia o pauză de 5 minute de la ritmurile cotidiene, pe 19 august, la împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu, pentru a-l onora fără cuvinte mari, ci cu ceea ce Maestrul a iubit mai mult – muzica – și în felul în care el și-a trăit viața – cu modestie și cu generozitate pentru semeni.

Proiectul pregătit de Festivalul George Enescu pentru 19 august se numește Sunetul iubirii și își propune ca, într-un spațiu public saturat de discursuri pline de vorbe mari, care ignoră adesea ceea ce contează, și marcat de agresivitatea alimentată de pandemiei să facă loc puterii vindecătoare și unificatoare a muzicii, în ziua în care celebrăm 140 de ani de la nașterea lui George Enescu.

Înregistrarea Baladei de George Enescu este în interpretarea unică a faimosului violonist David Garrett, împreună cu Filarmonica din Monte Carlo și sub bagheta regretatului Gianluigi Gelmetti, așa cum a fost prezentată în ediția Festivalului din 2015. Puteți găsi mai multe detalii aici.