For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser EXPOZIȚIE DE INSTRUMENTE CU COARDE ORGANIZATĂ DE ASOCIAȚIA ARTIȘTILOR LUTIERI DIN ROMÂNIA | George Enescu Festival

Loc de desfășurare

București
Secțiune

data

31 Aug 2019 - 22 Sep 2019

ora

08:00

EXPOZIȚIE DE INSTRUMENTE CU COARDE ORGANIZATĂ DE ASOCIAȚIA ARTIȘTILOR LUTIERI DIN ROMÂNIA

Expoziția organizată de Asociația Artiștilor Lutieri din România – AALR este parte a unei serii de proiecte ce țin sa consolideze imaginea României ca unul dintre cei mai mari producători de instrumente cu coarde din lume.

În urma participării lutierilor români, cu rezultate tot mai importante, în cadrul concursurilor de luterie din Italia si Germania, asociația consideră că este oportună expunerea unor astfel de instrumente și în cadrul festivalurilor de mare ținută organizate în țară și străinatate .

Expoziția își propune să impregneze o nuanță aparte evenimentelor de la Sala Palatului, pe toată perioada desfășurării festivalului: 31 august – 22 septemprie 2019. Printre instrumentele expuse se numără: un clavecin, viori, viole, violoncele, contrabași cu 4 și 5 corzi și chiar un contrabas baroc, construite de lutierii români.