For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser LANSARE DE CARTE ȘI ÎNTÂLNIRE CU SOPRANA MARINA KRILOVICI | George Enescu Festival

Loc de desfășurare

Benjamin Franklin 1-3, București
Secțiune

data

02 Sep 2019

ora

17:00 - 19:00

LANSARE DE CARTE ȘI ÎNTÂLNIRE CU SOPRANA MARINA KRILOVICI

MARINA, MARINA, MARINA – MARINA KRILOVICI, BIOGRAFIA UNEI MARI ARTISTE

Volumul este scris de Alice Năstase Buciuta și are o prefață de Luminița Arvunescu.

O carte despre Marina Krilovici nu putea fi scrisă decât de Alice Năstase Buciuta, ea însăşi convinsă că numai ce vine „din dragoste” merită trăit. O carte, aşa cum a dorit Marina Krilovici,  prezentând succesul ca pe un lucru simplu, „vremurile tulburi” cu detaşarea unei fotografii decolorate de timp, şi amintindu-ne – ori de câte ori se întâmplă să uităm! – că iubirea a fost totul pentru ea, în timp ce vocea – acea magnifică voce de soprană lirico-spintă ce a strivit timp de trei decenii haloul celor mai importante teatre lirice cu timbrul ei insolit – doar un vehicul pentru însuşirile ei artistice.” a scris Luminița Arvunescu în Prefața volumului Marina, Marina, Marina – Marina Krilovici, de Alice Năstase Buciuta.

Marina Krilovici a fost prima concurentă româncă ce a obținut Premiul I la Concursul George Enescu, în anul 1964 și, de asemenea, a făcut parte din juriul concursului reluat în țara noastră după Revoluție.

A plecat din țară în anii comunismului. A căpătat aproape imediat cetățenie germană și a început o prodigioasă carieră internațională, fără să renunțe, însă, vreodată, la cetățenia română și la iubirea pentru țara natală în care a revenit ori de câte ori a avut posibilitatea. A fost căsătorită cu baritonul grec Kostas Paskalis și are doi copii, iar în prezent este profesoară la Opera Națională din Atena, orașul în care locuiește.

Volumul Marina, Marina, Marina – Marina Krilovici, apărut la Editura Cărțile Tango, conține și fotografii inedite, mărturii de suflet ale prietenelor apropiate – artiste celebre, la rândul lor, și, într-un capitol de final, chiar rândurile scrise de eroina cărții, marea soprană Marina Krilovici, care-și trece în revistă emoțiile, succesele, iubirile sau regretele.

Lansarea de carte va avea loc la standul Librăriilor Humanitas.