For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Recital ROBERT POWELL și LIZA GODDARD – George Enescu Festival

Labels

Festival 2021

Recital ROBERT POWELL și LIZA GODDARD

Loc de desfășurare

Muzeul Național Cotroceni
Bulevardul Geniului 1

Următorul eveniment

data

joi, 2 septembrie 2021

Recital ROBERT POWELL și LIZA GODDARD

Claude Debussy – O viață pasională

Cu ROBERT POWELL și LIZA GODDARD
Invitați CLIVE CONWAY flaut și CHRISTINE CROSHAW pian

 

Robert Powell evocă, prin cuvintele compozitorului, personajul uneia dintre cele mai fascinante celebrități din istoria muzicii, Claude Debussy. Carismatic, aproape scandalos de neconvențional, cu un farmec inconfundabil, el era un adevărat boem, atât în mediul intim al casei sale, cât și în cluburile de noapte din Montmartre sau în saloanele aristocratice ale societății pariziene.

Liza Goddard se alătură lui Robert pentru a personifica femeile nefericite care au fost vrăjite de acest om bizar și complex. Împușcături, tentative de suicid, adulter, scandal public – toate prezentate în contextul vieții pasionale ale lui Debussy!

De-a lungul întregii drame ale vieții lui, se va derula muzica inspirată care a șocat încă de la apariție prin senzualitatea și limbajul armonic îndrăzneț; și cât de mult i-a plăcut acestui geniu quixotic să șocheze lumea pariziană! Umorul cinic și dorința de distracție sunt dezvăluite în mod sugestiv prin propriile sale cuvinte.

Vorbind despre o doamnă din înalta societate care îi cânta melodiile, el aprecia: „Cântă ca o locomotivă în primejdie, însă brioșele sale cu unt sunt minunate!”

Iar în timp ce se afla în turneu în Europa, Debussy îi scria soției sale:

„Viena este un oraș bătrân și ramolit, unde suferi din cauza excesului de Brahms și Puccini. Cât despre Budapesta, Dunărea refuză să fie atât de albastră pe cât susține un anumit vals celebru că este. Ungurii sunt toți mincinoși, dar fermecători! Am adus însă de acolo niște bomboane de ciocolată minunate…”