For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Felix Klieser | George Enescu Festival

Felix Klieser este un artist de excepție din mai multe puncte de vedere. La 5 ani, a luat primele lecții de corn, la 13 ani s-a înscris ca student junior la Universitatea de Muzică și Teatru din Hanovra. În 2014, Felix Klieser a primit premiul ECHO Classic la categoria cel mai bun tânăr artist și a publicat o carte autobiografică despre povestea sa de viață fascinantă. În 2016 a primit prestigiosul premiu Leonard Bernstein al Festivalului de Muzică Schleswig-Holstein.

Momente deosebite în sezonul 2020/2021 vor fi spectacolele cu London Mozart Players, Camerata Salzburg, Orchestra Filarmonică de Cameră din Berlin, Filarmonica Württemberg din Reutlingen și Orchestra Simfonică din Bournemouth. Turnee cu Ansamblul CHAARTS și Orchestra de Cameră a Festivalului de Coarde din Lucerna îl vor duce pe Felix Klieser în Elveția, la Prinzregententheater din München și la Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul sezonului de festivaluri, va cânta și la Gezeitenkonzerte, la Mosel Music Festival, la Staufener Musikwoche și la Festivalul Internațional George Enescu din București.

Mai mult, Felix Klieser a interpretat Serenada pentru tenor, corn și corzi de Benjamin Britten, cântată rar în concerte, cu Orchestra Sinfonietta din Amsterdam sub regia muzicală a Candidei Thompson și a tenorului Ilker Arcayürek în februarie. În decembrie a fost solistul Concertului de Crăciun Audi. Mai mult, Felix Klieser va concerta în repetate rânduri la renumitul Centru de Arte din Seul, unde nu numai că susține concertul de sfârșit de an cu Orchestra Simfonică Coreeană, dar va putea fi ascultat și într-un program de recital. Împreună cu pianista Martina Filjak și violonistul Andrej Bielow, Felix Klieser va cânta în St. Gallen, Offenburg, Meran și Hong Kong. Alți parteneri ai săi în muzică de cameră includ Cvartetul Amaryllis, Cvartetul Zemlinksy, pianistul Boris Kusnezow și partenerul de pian de lungă durată al lui Klieser, Christof Keymer.

În martie 2019, a lansat înregistrarea concertelor complete de corn de Mozart cu Camerata Salzburg (sub egida Berlin Classics), ce s-a situat în Top 10 în topurile germane de muzică clasică timp de 3 luni. Albumul său de debut Reveries cu lucrări pentru corn și pian, care a fost lansat în 2013 și a fost distins cu premiul ECHO-Klassik, a fost urmat în 2015 de Horn Concertos, primul CD orchestral al lui Klieser cu lucrări de Mozart și de frații Joseph și Michael Haydn, pe care le-a cântat împreună cu Orchestra de Cameră Württemberg Heilbronn sub regia muzicală a lui Ruben Gazarian. În septembrie 2017 a publicat cel de-al treilea CD, Horn Trio, înregistrat cu violonistul Andrej Bielow și pianistul Herbert Schuch la Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze din München, în care interpretul la corn nu se dedică doar trioului profund pentru corn, vioară și pian de Johannes Brahms, dar și unor lucrări mai puțin cunoscute pentru acest ansamblu interesant de muzicieni.

În sezonul trecut, Felix Klieser a apărut ca solist cu Camerata Salzburg, precum și Orchestra Mozart din Salzburg, Orchestra Simfonică Guiseppe Verdi din Milano, Orchestra Filarmonică din Gran Canaria, Festivalul Corzilor din Lucerna, Filarmonica din Slovenia (Bratislava), Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Bavareze, Orchestra de Stat din Saarländ, Filarmonica din Magdeburg și Academia de Cameră din Potsdam. De asemenea, a interpretat muzică de cameră la Festivalul Mecklenburg-Vorpommern, Glocke din Bremen, Filarmonica din Essen, Casa Beethoven din Bonn, Tonhalle din Düsseldorf, Festivalul de Muzică de Cameră din Oxford, Festivalul Gstaad Menuhin și Festivalul de muzică Schleswig Holstein.

Din 2008 până în 2011 a fost membru al Orchestrei Naționale de Tineret din Germania, unde a cântat frecvent în locuri importante precum Filarmonica din Berlin, Casa Beethoven din Bonn, Filarmonica din Köln și Filarmonica din München. De asemenea, a participat la numeroase producții ale Radiodifuziunii Germaniei de Vest și a întreprins turnee în Austria, Elveția, Italia și Africa de Sud.