Biletele și abonamentele se pun în vânzare în luna iunie 2021

Pandemia poate schimba planurile

Ne bucură și ne onorează interesul vostru pentru a urmări concertele celei de-a 25 ediții a Festivalului Internațional George Enescu, între 28 august și 26 septembrie 2021! Ca în fiecare domeniu al vieții noastre, pandemia și-a pus amprenta și asupra modului în care va fi organizat Festivalul Enescu în acest an, atât din perspectiva programului artistic, cât și din perspectiva accesului la concerte.

Iubim muzica suficient de mult ca să facem tot ceea ce putem pentru a organiza concerte în sală. Dar iubim și oamenii: este esențial să nu punem în pericol viața și sănătatea celor care participă la ele: public, artiști, jurnaliști, organizatori. De aceea, lucrăm în această perioadă cu mai multe scenarii referitoare la modul în care vor putea fi urmărite concertele Festivalului.

Suntem pregătiți pentru schimbări pot apărea până în ultimul moment în program și în derularea evenimentelor și vă rugăm să fiți și voi. Dar așa cum noi nu ne dăm bătuți, vă rugăm să nu renunțați nici voi.

Deocamdată, vă prezentăm informații cu caracter general, ca să vă puteți organiza din timp pentru achiziționarea biletelor și a abonamentelor.  Intenția noastră este să începem vânzarea  în luna iunie 2021. La momentul punerii în vânzare vom comunica și prețurile aferente.

Concerte online și în sală

Obiectivul nostru este ca în toamnă să avem concerte cu public în sală, la toate cele patru serii ale Festivalului. Accesul va fi însă limitat ca număr de persoane și condiționat de respectarea unor reguli sanitare, care să asigure protejarea sănătății tuturor. Vom comunica gradul acceptat de ocupare a sălilor în momentul în care vom ști cu ce scenariu vom lucra în toamnă. Accesul la aceste concerte se va putea face pe bază de abonamente și bilete, puse în vânzare și pe site-ul Festivalului Enescu și pe cel al Eventim.

Pe lângă concertele în sală, publicul din întreaga lume va putea urmări concertele online, pe www.festivalenescu.ro. Festivalul va oferi aceste concerte în sistem pay-per-view, urmând ca fondurile obținute să contribuie la acoperirea cheltuielilor de organizare. Biletele și abonamentele pentru vizionarea online a Festivalului vor putea fi cumpărate tot de pe site-ul www.eventim.ro. Cumpărătorii vor primi un link de acces la concertul/ concertele pentru care au achiziționat bilete.

Loteria abonamentelor

Având în vedere că numărul de locuri va fi limitat ,împreună cu Eventim, partenerul de ticketing, vom lansa în luna iunie o campanie de vânzare în sistem de loterie pentru abonamentele la Festival. Data exactă urmează să fie comunicată pe platformele noastre și prin intermediul presei.

Cum va funcționa loteria? Iubitorii de muzică clasică care doresc să cumpere abonamente la Festival se vor înscrie printr-un formular conform informațiilor pe care le vom publica la finalul lunii mai. Tragerea la sorți se va face prin metode electronice, pe baza website-ului random.org, fără posibilitatea intervenției umane în algoritmul de selectare a câștigătorului.

Echipa Festivalului a ales organizarea acestei campanii în sistem de loterie pentru a oferi șanse egale tuturor celor care vor să achiziționeze abonamente pentru Festival.

După tragerea la sorți, se vor pune în vânzare atât bilete pentru accesul în sălile de concerte, cât și pentru vizionare în sistem pay-per-view.

Ce poți face până începem înscrierea pentru abonamente și vânzarea de bilete?

  • Alege concertele la care vrei să mergi! Pe site-ul Festivalului poți găsi programul complet al ediției din 2021. Le poți vedea în formulă integrală accesând acest link, sau în funcție de seria preferată.
  • Fă-ți cont pe site-ul Eventim. Este simplu și durează un minut să îți completezi datele astfel încât să fii pregătit atunci când vom da drumul înscrierilor pentru tombolă. De asemenea, pe site-ul Eventim poți opta pentru Ticket Alarm și vei primi o notificare înainte de lansare.
  • Urmărește pagina de noutăți de pe site-ul Festivalului,e precum și contul nostru de Facebook. Vom publica frecvent informații despre muzicienii prezenți în Festival, despre schimbările de program, precum și informații despre tombolă și vânzarea de bilete.
  • Urmărește această pagină pentru a fi la curent cu toate informațiile legate despre vizionarea online.

Abonează-te la Newsletterul Festivalului pentru a primi pe email cele mai noi informații despre program, artiști, evenimente și diverse noutăți.