For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Concerte și recitaluri | George Enescu Festival

Concerte și Recitaluri

Seria unor reveniri spectaculoase către bucuria muzicii clasice, în după-amiezi muzicale găzduite de una dintre cele mai frumoase săli de concert din România – Ateneul Român.

În 2021 se întorc la Festivalul Enescu muzicieni care au făcut sălile să pară neîncăpătoare în edițiile precedente. Joshua Bell și Academy of St Martin in the Fields revin pe 7 septembrie după patru ani; Ansamblul Arpeggiata, împreună cu Christina Pluhar și contratenorul Philippe Jaroussky, aduc un nou program la București – Stabat mater. Caldara & Pergolesi; Yuja Wang apare în dubla ipostază de solist și dirijor, alături de Orchestra de Cameră Mahler, iar Maria João Pires încântă publicul cu un nou concert mozartian. Două voci care s-au aflat pentru prima dată în România în ediția din 2019 a Festivalului vor apărea din nou în fața publicului românesc, acum în companie orchestrală: sopranele Diana Damrau și Joyce DiDonato. Iar o prezență îndrăgită a Festivalului – dirijorul Vasily Petrenko – revine de această dată la Ateneul Român, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra și de violonista Julia Fischer.

Agenda Festivalului Internațional George Enescu nu este însă dedicată numai numelor consacrate, ci își propune dintotdeauna să susțină tinerii muzicieni, să acționeze ca o rampă de lansare pentru laureații Concursului de la București. Astfel, câștigătorii ediției 2020-2021 a Concursului Enescu la secțiunile vioară și violoncel vor apărea ca soliști la Ateneu în Concertul dublu de Brahms, alături de Orchestra Filarmonică din Zagreb, în timp ce pianista câștigătoare va urca pe scena Sălii Palatului cu Orchestra Radiodifuziunii din Berlin.

Menționăm doar câteva dintre propunerile repertoriale ale seriei. Instrumentiști membri ai Filarmonicii din Berlin prezintă un program Rediscovering Enescu pe 20 septembrie; Alexandra Dariescu interpretează Concertul pentru pian de Clara Schumann (ultima dată programat în România în anul 2006); pianistul belgian Julien Libeer, un promotor fervent al muzicii lui Dinu Lipatti, interpretează Concertino în stil clasic alături de Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Bremen, iar oratoriul Patimile după Ioan de Bach va putea fi ascultat pe 11 septembrie, cu Münchener Bach-Chor și Münchener Bach-Orchester sub bagheta dirijorului Hansjörg Albrecht.

29 aug.

ORCHESTRA FILARMONICĂ DIN ZAGREB

duminică | Ateneul Român
DETALII EVENIMENT
;
04 sept.

ORCHESTRA DE STAT DIN ATENA

sâmbătă | Ateneul Român
DETALII EVENIMENT
;
05 sept.

LONDON MOZART PLAYERS

duminică | Ateneul Român
DETALII EVENIMENT
;
10 sept.

ENSEMBLE L’ARPEGGIATA

vineri | Ateneul Român
DETALII EVENIMENT
;
12 sept.

ORCHESTRA DE CAMERĂ A FILARMONICII GERMANE DIN BREMEN

duminică | Ateneul Român
DETALII EVENIMENT
;
14 sept.

Recital JOYCE DiDONATO and Il Pomo d’Oro

marți | Ateneul Român
DETALII EVENIMENT
;
20 sept.

Membri ai Filarmonicii din Berlin (și invitații lor)

luni | Ateneul Român
DETALII EVENIMENT
;
21 sept.

EAST-WEST CHAMBER ORCHESTRA

marți | Ateneul Român
DETALII EVENIMENT
;
22 sept.

Recital SONYA YONCHEVA & MALCOLM MARTINEAU

miercuri | Ateneul Român
DETALII EVENIMENT
;
24 sept.

ORCHESTRA DE CAMERĂ A FILARMONICII TRANSILVANIA DIN CLUJ-NAPOCA

vineri | Ateneul Român
DETALII EVENIMENT
;
25 sept.

PROIECTUL ENESCU

sâmbătă | Ateneul Român
DETALII EVENIMENT
;
26 sept.

LES ARTS FLORISSANTS

duminică | Ateneul Român
DETALII EVENIMENT
;
No event found!