For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Enescu și contemporanii – George Enescu Festival

Enescu și Contemporanii

Serie ce își conduce ascultătorii în universul intim al muzicii de cameră. Organizate sub forma unor matinee muzicale de weekend, concertele și recitalurile au loc sâmbăta și duminica de la ora 11:00, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.

Existența seriei Enescu și contemporanii se întemeiază pe cel puțin două rațiuni. Pe de o parte, urmărește întregirea Programului Festivalului cu această importantă componentă camerală. Dar mai presus de aceasta, caută să răspundă unei necesități din ce în ce mai evidente în ultimele decenii, de a-l percepe pe Enescu în ansamblul caleidoscopului stilistic al modernității europene. Dincolo de entuziasmul naționalist prezent în multe dintre scrierile perioadei comuniste, muzica lui George Enescu trebuie privită și apreciată în contextul rafinat al unei întrepătrunderi stilistice, în care se îmbină sonorități și influențe franceze, germane, austriece și românești. Festivalul George Enescu își propune să contribuie la înfăptuirea acestui ideal.

Formații camerale prestigioase – între care Cvartetul Danel, Cvartetul Fine Arts sau Trioul Clara Haskil – și muzicieni precum violoncelistul Manuel Fischer-Dieskau, pianistele Sina Kloke și Lauren Zhang, care vor evolua în recital, prezintă muzica lui Enescu alături de creațiile care l-au înconjurat și inspirat în acest peisaj stilistic al primei jumătăți de secol XX. Vor putea fi ascultate opusuri de Maurice Ravel și Claude Debussy, Igor Stravinski și Dmitri Șostakovici, de George Enescu și Béla Bartók, mărturii sonore ale unor influențe și admirații reciproce care au avut o contribuție relevantă la definirea stilurilor și destinelor individuale ale muzicii europene de secol XX.

04 sept.

CVARTETUL DANEL & LISE DE LA SALLE

sâmbătă | Sala Auditorium
05 sept.

CVARTETUL FINE ARTS

duminică | Sala Auditorium
11 sept.

CLARA HASKIL TRIO

sâmbătă | Sala Auditorium
12 sept.

CYPRIEN KATSARIS & MANUEL FISCHER-DIESKAU

duminică | Sala Auditorium
18 sept.

Recital SINA KLOKE

sâmbătă | Sala Auditorium
19 sept.

Recital NORBERT ANGER & SINA KLOKE

duminică | Sala Auditorium
20 sept.

Membri ai Filarmonicii din Berlin (și invitații lor)

luni | Ateneul Român
21 sept.

EAST-WEST CHAMBER ORCHESTRA

marți | Ateneul Român
25 sept.

ORCHESTRA CONTROCORRENTE

sâmbătă | Sala Auditorium
No event found!