For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser FILARMONICA DELLA SCALA | George Enescu Festival

FILARMONICA DELLA SCALA

Filarmonica della Scala este o orchestră independentă fondată de Claudio Abbado împreună cu muzicienii Operei La Scala în 1982 cu scopul principal de a dezvolta un repertoriu simfonic pentru a adăuga o dimensiune suplimentară marii tradiții operatice a La Scala. Orchestra a colaborat cu unii dintre cei mai mari dirijori ai vremii: Carlo Maria Giulini, Georges Prêtre, Lorin Maazel, Wolfgang Sawallisch, Zubin Metha, Leonard Bernstein și mulți alții. Riccardo Muti a fost dirijor principal din 1987 până în 2005. Riccardo Chailly a fost numit dirijor principal în 2015.

Filarmonica a susținut peste 800 de concerte în turneu în ultimii 30 de ani. Repere importante au inclus debutul Orchestrei în Statele Unite cu Riccardo Chailly și în China cu Myung-Whun Chung.

O preocupare centrală a Orchestrei este apropierea de inimile oamenilor. Aceasta include, evident, muzica sa, dar se extinde și dincolo de asta. Din 2011 Filarmonica della Scala propune un proiect educațional numit SoundMusic! și susține, de asemenea, principalele instituții științifice și organizații voluntare din Milano prin concerte speciale și repetiții deschise aparținând seriei Prove Aperte. Mai mult, din 2013, Filarmonica della Scala găzduiește Concerto per Milano în Piazza Duomo din Milano. În fiecare iunie, orchestra vine în centrul orașului cu un concert gratuit. Cu o audiență de aproximativ 50.000 de oameni, acest concert special ne permite să împărtășim o noapte cu orașul, cu o interpretare deosebită, transmisă în direct de televiziunile naționale și internaționale.

Orchestra a realizat numeroase înregistrări pentru case de discuri precum Emi, Decca, Sony. În 2020, Decca a lansat Cherubini Discoveries și Respighi, ambele făcând parte din aclamata serie care sărbătorește marii compozitori italieni. Filarmonica are un interes deosebit pentru muzica contemporană și fiecare stagiune prezintă o nouă comandă unui compozitor important al timpului nostru.

Activitatea Orchestrei este susținută de partenerul principal UniCredit.