For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Filip Papa | George Enescu Festival
filippara

Filip Papa

Filip Papa este cel care ghidează sufletul ascultătorilor prin vibrația caldă a violoncelului său. Notele grave și catifelate se transformă în lespezi de marmură, care susțin cu grație edificiul sonor al cvartetului.

Nu a avut nicio îndoială că vor reuși, aveau dorința, voința și puterea. Varianta ratării nu a fost niciodată o posibilitate. Cu cine au concurat? Cu toată lumea ! Ce i-a diferențiat? Determinarea, talentul și orele nesfârșite de repetiție.

“Muzica pentru cvartet se individualizează prin concizie, simplitate, perfecțiune componistică și stilistică. Fiind scrisă pentru doar patru instrumente din aceeași categorie timbrală, cvartetul devine un laborator experimental de orchestratie și stil, pentru orice compozitor. Cel mai concludent exemplu: după ultima sa simfonie, a IX-a, Ludwig van Beethoven a mai compus  șase cvartete…  aceasta a fost forma muzicală căreia i-a dedicat inspirația sa de pe urmă.”