For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Finala Secțiunii de Pian, în direct la Ateneul Român și online pe festivalenescu.ro | George Enescu Festival

Finala Secțiunii de Pian, în direct la Ateneul Român și online pe festivalenescu.ro

Duminică, 23 mai 2021, de la ora 18.00, are loc la Ateneul Român din București, finala secțiunii de Pian a Concursului Internațional George Enescu 2020/2021. Adela Liculescu (România), Yeon-Min Park (Coreea de Sud) și Marcin Wieczorek (Polonia) sunt cei trei tineri pianiști calificați în Finală.

Concurenții vor susține concerte cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, bagheta maestrului John Axelrod. Ordinea de intrare în Concurs este alfabetică.

Programul Finalei:

  • ADELA LICULESCU – Ceaikovski Concertul nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră op. 23
  • YEON-MIN PARK – Rahmaninov Concertul nr. 3 în re minor pentru pian și orchestră op. 30
  • MARCIN WIECZOREK – Chopin Concertul nr. 1 în mi minor pentru pian și orchestră op. 11

Rezultatele vor fi anunțate în jurul orei 21.00 pe scena Ateneului Român. Juriul de specialitate este format din din Cristina Ortiz (Președinte), Dana Borșan, Hyoung-Joon Chang, Philippe Dinkel, Peter Jablonski, Andrei Pisarev, Roland Pöntinen, Josu de Solaun și Zhe Tang.

Premiile secțiunii de Pian sunt în valoare de 30.000 Euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.

Trofeul ediției din 2020/2021, oferit celor trei tineri muzicieni, este realizat din sticlă prelucrată și gravată manual și poartă semnătura artistei Iulia Năstase.

Biletele pentru Finala de Pian în Sala Ateneului sunt sold out. Organizatorii pun la dispoziție bilete pentru vizionarea concertului online. Acestea pot fi achiziționate de aici.