For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Finala Secțiunii de Violoncel, în direct la Ateneul Român și online pe festivalenescu.ro | George Enescu Festival

Finala Secțiunii de Violoncel, în direct la Ateneul Român și online pe festivalenescu.ro

Sâmbătă, 15 mai 2021, de la ora 18.00, are loc la Ateneul Român din București, finala secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional George Enescu 2020/2021. Ștefan Cazacu (România), Sebastian Fritsch (Germania) și Jaemin Han (Coreea de Sud) sunt cei trei tineri violonceliști calificați în Finală.

Concurenții vor susține concerte cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului Nicolas Altstaedt. Ordinea de intrare în Concurs este alfabetică.Programul Finalei:

  • Ștefan Cazacu (România): Dvořák Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră op. 104
  • Sebastian Fritsch (Germania):Elgar Concertul în mi minor pentru violoncel și orchestră op. 85
  • Jaemin Han (Coreea de Sud): ShostakovichConcertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107

Rezultatele vor fi anunțate în jurul orei 21.00 pe scena Ateneului Român. Juriul de specialitate este format din David Geringas (Președintele Juriului), Myung-Wha Chung, Leonid Gorokhov, Alexandra Guțu, Frans Helmerson, Arto Noras, Jérôme Pernoo, Meehae Ryo, Tsuyoshi Tsutsumi și Raphael Wallfisch.

Trofeul ediției din 2020/2021, oferit celor trei tineri muzicieni, este realizat din sticlă prelucrată și gravată manual și poartă semnătura artistei Iulia Năstase.

 

Biletele în sală costă 65 lei și pot fi achiziționate de aici. Poți cumpăra biletele pentru accesul în sală și de la chioșcul special amenajat de Eventim, înainte de recital, la Ateneu. Pentru vizionare online, puteți cumpăra bilet individual la prețul de 30 lei lei.

Programul complet al Concursului este aici.

Te așteptăm cu frumusețe în viață!