For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Florian Mitrea  | George Enescu Festival

ROMÂNIA

Descris de Martha Argerich drept „un tânăr pianist remarcabil”, Florian Mitrea, născut în România, a fost dublu laureat la Concursurile Internaționale de Pian Hamamatsu, Glasgow și ARD-Munich și un câștigător important la Concursul Harbin din China și James. El a fost distins cu cel mai mare premiu la Festivalul și Concursul Internațional de Pian de la New York și, în consecință, și-a susținut concertul de debut la Carnegie Hall. În 2020, Florian a susținut recitalul de debut la Centrul Bozar din Bruxelles și primul său turneu ca solist cu Royal Scottish National Orchestra.

Anterior, Florian a cântat ca solist cu Filarmonia din Londra, Filarmonica Elbland din Dresda, Collegium Musicum din Basel, Orchestra Simfonică Radio România şi Filarmonica George Enescu. În 2018 a debutat la Festivalurile de la Lucerna și Edinburgh. În Marea Britanie, a cântat în locații precum King’s Place, Queen Elisabeth Hall la Southbank Centre și St Martin in the Fields din Londra, Usher Hall din Edinburgh, Royal Concert Hall din Glasgow și Bridgewater Hall din Manchester. A cântat în Germania, la Bavarian Radio Studios și Schwetzingen Festspiele, în Japonia la Bunka Kaikan Hall din Tokyo și Sonic Concert Hall din Oomiya City, în Coreea de Sud la Seoul Arts Centre și în România sa natală.

A cântat și a înregistrat pentru numeroase posturi de radio, printre care BBC Radio 3, BBC Scotland, SWR, BR, Radio France Musique, Radio Télévision Suisse și Radio România Muzical. Florian s-a pregătit cu Flavia Moldovan și Gabriela Enășescu la Colegiul Național de Muzică George Enescu din București, înainte de a câștiga o bursă pentru a studia la Academia Regală de Muzică din Londra sub conducerea Diana Ketler. A absolvit cu distincția First Class și DipRAM și acum locuiește permanent în Regatul Unit. Florian și-a continuat studiile la Academia Imola sub conducerea lui Boris Petrușanski.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în sol minor, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Beethoven Sonata nr. 21 în do major op. 53, Waldstein
Liszt Studiul nr. 2 în mi bemol major după Paganini
Debussy Studiul nr. 1, pour les cinq doigts d’après Monsieur Czerny
Liszt Aprés une lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Schoenberg Șase mici piese pentru pian op. 19
Prokofiev Sonata nr. 6 în la major op. 82

Finală
Ceaikovski Concertul nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră op. 23