For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Florian Mitrea  | George Enescu Festival

ROMÂNIA

Florian Mitrea este dublu laureat la Concursurile Internaționale de Pian Hamamatsu din Glasgow și ARD München și a obținut premii importante la Concursul  de la Harbin, China și la Concursul James Mottram din Manchester. A obținut marele premiu la Festivalul și Concursul Internațional de Pian de la New York, iar ca urmare a acestei distincții a debutat la Carnegie Hall. În 2020, și-a susținut recitalul de debut la Centrul Bozar din Bruxelles și primul turneu în postura de solist al Orchestrei Naționale Regale a Scoției. Florian a concertat ca solist cu Orchestra Philharmonia la Londra, Filarmonica Elbland la Dresda, Collegium Musicum Basel, Orchestra Națională Radio și Filarmonica George Enescu din București. În 2018 a debutat la Festivalurile de la Lucerna și Edinburgh. În Marea Britanie, a concertat la Kings Place, Queen Elisabeth Hall de la Southbank Centre și St Martin in the Fields din Londra, Usher Hall din Edinburgh, Royal Concert Hall din Glasgow și Bridgewater Hall din Manchester. A concertat în Germania, la Studiourile Radio Bavaria și la Festivalul de la Schwetzingen, în Japonia, la Bunka Kaikan Hall din Tokyo și la Sonic Concert Hall din Omiya, în Coreea de Sud, la Centrul de Arte din Seul, și în România, țara sa natală.

A cântat și înregistrat pentru numeroase posturi de radio, printre care BBC Radio 3, BBC Scoția, SWR, Radio France Musique, Radioteleviziunea Elvețiană și Radio România Muzical. Florian a studiat cu Flavia Moldovan și Gabriela Enășescu la Colegiul Național de Muzică George Enescu din București, iar ulterior a obținut o bursă pentru a studia la Academia Regală de Muzică din Londra cu Diana Ketler. A absolvit cu onoruri și a fost răsplătit cu distincția DipRAM, iar în prezent este rezident permanent în Marea Britanie. Florian a aprofundat studiile muzicale la Academia din Imola sub îndrumarea lui Boris Petrushansky.

 

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în sol minor, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Beethoven Sonata nr. 21 în do major op. 53, Waldstein
Liszt Studiul nr. 2 în mi bemol major după Paganini
Debussy Studiul nr. 1, pour les cinq doigts d’après Monsieur Czerny
Liszt Aprés une lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Schoenberg Șase mici piese pentru pian op. 19
Prokofiev Sonata nr. 6 în la major op. 82

Finală
Ceaikovski Concertul nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră op. 23