For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Francesco Stefanelli | George Enescu Festival

ITALIA

Francesco Stefanelli s-a născut în San Marino în 1999, a absolvit cu merite la Institutul de Studii Superioare „Lettimi” din Rimini la vârsta de 15 ani. Și-a continuat studiile cu Enrico Dindo la „Academia de Violoncel Pavia” și la Conservatorul din Lugano până în 2019. În prezent, studiază la Școala Superioară de Muzica Regina Sofia din Madrid cu profesorul Jens Peter Maintz și la Academia Santa Cecilia din Roma cu Giovanni Sollima.

A participat la cursuri de măiestrie cu Jens-Peter Maintz, W.E. Schmidt, Ivan Monighetti, Frans Helmerson, Antonio Meneses, Thomas Demenga, Asier Polo. A câștigat premiul I la Concursul Internațional de Violoncel „Antonio Janigro” din Croația (2016), premiul II la Concursul Internațional de Violoncel K. Penderecki din Cracovia (2018), premiul III la „Rahn Music Prize” din Zurich (2018), este câștigător al „Premiului Internațional Tartini”, in Padova (2021), a castigat premiul III la Concursul International Jeunesses Musicales de la Belgrad (2022).

A câștigat bursa „Yamaha Music Foundation of Europe” (2016) și „Premiul Maura Giorgetti al Filarmonicii Scala din Milano” (2015), a primit o bursă de la „De Sono Associazione per la Musica”, „Academia Internațională de Muzică” în Liechtenstein, „Eskas” de la guvernul elvețian. A cântat ca solist la Sala Smetana din Praga cu Orchestra Filarmonicii din Cehia de Nord, la Köln cu WDR Sinfonieorchester, la Padova cu „I Solisti Veneti Orchestra”, la Belgrad cu Orchestra Simfonică a Radio-Televiziunii din Serbia, în Italia cu Orchestra Filarmonică FORM și în duo violoncel și pian în multe orașe precum: Siena – Accademia Musicale Chigiana, Cremona – Museo del Violino și Teatro Ponchielli, Bergamo – Sala Piatti, Florența, Torino, Ravenna, Zurich, Lugano, Lubeck, Edinburgh, Porec, Cracovia, Pesaro, Roma. A înregistrat Concertul Arcadian pentru violoncel al lui David Fontanesi cu Orchestra „I Virtuosi Italiani”.

PROGRAM

Etapă online

Piatti Capriciul op. 25 nr. 7
Bach Suita nr. 5 în do minor pentru violoncel solo BWV 1011
Haydn Concertul nr. 2 în re major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/2
Schumann Fantasiestücke op. 73 (două piese la alegere)
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Penderecki Divertimento pentru violoncel solo

Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Prokofiev Sonata în do major pentru violoncel și pian op. 119
Rostropovici Humoresca op. 5

Finală
Prokofiev Simfonia concertantă în mi minor pentru violoncel și orchestră op. 125