For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Frédéric Chaslin | George Enescu Festival

Frédéric Chaslin

Frédéric Chaslin este un dirijor, compozitor și pianist francez. S-a alăturat recent prestigioasei edituri muzicale Universal Edition din Viena.

Chaslin a studiat la Conservatorul din Paris, unde a câștigat primele premii în armonie, contrapunct, fugă, acompaniament la pian, regie vocală și orchestrație. Ulterior a studiat la Universitatea Mozarteum din Salzburg.

În 1989, Chaslin a devenit asistent dirijor al lui Daniel Barenboim la Orchestra din Paris și la Festivalul de la Bayreuth. În 1991, a ocupat un post similar cu Pierre Boulez la Ansamblul Intercontemporain din 1989 până în 1991. Boulez i-a oferit primele sale concerte la nivel internațional la Roma (iulie 1991) și la Festivalul Wien Modern (19 octombrie 1991). Chaslin a fost director muzical al Operei din Rouen din 1991 până în 1994. A fost dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Ierusalim (JSO) din 1999 până în 2002, pe parcursul directoratelor muzicale executate de David Shallon și Leon Botstein. Din 1999 până în 2020, a fost dirijor rezident al Operei de Stat din Viena. A servit ca director general muzical al Teatrului Național din Mannheim din 2005 până în 2006. În 2010, Chaslin a fost numit din nou la JSO ca director muzical, începând cu septembrie 2012, având un contract inițial de trei ani.

Chaslin a dirijat prima dată în Statele Unite la Metropolitan Opera în noiembrie 2002. În iulie 2009 a debutat ca dirijor la Opera din Santa Fe în prima producție a operei La traviata, în care rolul Violettei a fost interpretat de Natalie Dessay. În mai 2010, Opera din Santa Fe a anunțat numirea lui Chaslin ca al doilea dirijor principal al companiei din istoria sa, începând cu 1 octombrie 2010, cu un contract inițial de trei ani.

Compozițiile lui Chaslin includ Suita Chagall pentru orchestră, Diva Dance pentru filmul The Fifth Element, cântece și lieder, și mai multe opere, inclusiv adaptări ale romanului Wuthering Heights. De asemenea, a scris o carte despre muzică, La Musique dans Tous les Sens, publicată în 2009.

Chaslin a scris o operă comisionată de Placido Domingo, „Monte Cristo”.

Chaslin a înregistrat mai multe CD-uri pentru Sony, inclusiv un album cu Sonya Yoncheva, Ludovic Tezier, Aleksandra Kurzak și pentru Deutsche Gramophon un album cu Benjamin Bernheim.

Primul roman al lui Chaslin, „Being Gustav Mahler”, a fost lansat pe 2 octombrie de Fayard Publishing, după propria reconstrucție a celei de-a 10-a simfonii a lui Mahler, care este și tema romanului. De asemenea, a scris o lucrare de succes numită “Theme and 11 variations based on Mahler’s 3rd Symphony”pentru trombon și orchestră (ediția universală).

Sezonul viitor Chaslin își va face debutul la Teatrul Scala cu „La Gioconda”.