For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser George Todică | George Enescu Festival

ROMÂNIA

George Todică a obținut Diploma de Artist la Colegiul Regal de Muzică din Londra în 2019, sub îndrumarea Normei Fisher, după ce a absolvit masterul la Conservatorul Regal din Scoția în 2017, unde a studiat cu Norman Beedie și Jonathan Plowright.

Și-a făcut debutul la Wigmore Hall în octombrie 2018, în calitate de Tillett Trust Young Artist. A obținut premiul I la Royal Over-Seas League Keyboard Prize (2022), Norah Sande Award în Anglia, Concursul de Pian Stefano Marizza în Italia, Concursul de Pian din Moray, Scoția, Festivalul Internațional de la Llangollen; premiul al II-lea la Concursul Internațional Piano Campus în Franța și premiul al III-lea la Concursul Internațional de Pian de la Istanbul.

A concertat la Sala Filarmonicii din Trento, Sala Mozarteum, Dôme de Pontoise din Franța, Wigmore Hall, St. Martin-in-the-Fields, Glasgow Royal Concert Hall, West Road Concert Hall din Cambridge, Theatre by the Lake, Theatr Clwyd, Festivalul de la Buxton și Festivalul de la King’s Lynn.

În domeniul muzicii de cameră, George colaborează frecvent cu soprana Charlotte Hoather, alături de care a înregistrat 4 albume, și face parte din Chloé Piano Trio, alături de violonista Maria Gîlicel și de violoncelista Jobine Siekman. Trioul a obținut Premiul Henderson pentru Ansambluri Camerale al Societății Filarmonice Regale în 2021, iar muzicienii au fost selectați ca tineri artiști susținuți de Kirckman Trust pentru stagiunea 2022/23. Printre proiectele programate pentru 2022 se numără lansarea unui disc cu muzică semnată de femei compozitoare, în colaborare cu Abbey Road Institute, precum și lansarea unei stagiuni de concerte în sud-estul Londrei, care pune în lumină creația feminină din domeniul muzicii și al artelor.

George Todică și-a făcut debutul cu orchestra la vârsta de 14 ani, alături de Filarmonica Moldova din Iași și a concertat ca solist cu Orchestra din New Edinburgh, Istanbul Orchestra’Sion, Orchestra Absolvenților de la Cambridge, Orchestra de Cameră a Conservatorului Regal din Scoția, Orchestra din Cergy-Pontoise, Paris, Orchestra Learig și Orchestra Stewart’s Melville College.

 

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în re major, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Beethoven Sonata nr. 21 în do major op. 53, Waldstein
Liszt Studiul de concert nr. 2 în fa diez minor, Gnomenreigen
Scriabin Studiul op. 42 nr. 5
Chopin Andante spianato și Marea poloneză în mi bemol major op. 22

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Scarlatti Sonata în sol major K. 455
Chopin Rondo à la mazur op. 5
Scarlatti Sonata în do diez minor K. 247
Chopin Barcarola în fa diez major op. 60
Scarlatti Sonata în la minor K. 208
Rahmaninov Variațiuni pe o temă de Corelli op. 42

Finală
Beethoven Concertul nr. 4 în sol major pentru pian și orchestră op. 58