For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser George Todică | George Enescu Festival

ROMANIA

Pianistul român de concert George Todică a absolvit o diplomă de artist de la Royal College of Music în 2019, studiind cu Norma Fisher, și un masterat în muzică la Royal Conservatoire of Scotland în 2017, studiind cu Norman Beedie și Jonathan Plowright. George a debutat la Wigmore Hall în octombrie 2018 ca tânăr artist Tillett Trust, iar succesul său cel mai recent în competiție include premiile întâi la Royal Over-Seas League Keyboard Prize, în 2022 Norah Sande Award în Anglia, Concursul de pian „Stefano Marizza” în Italia, Moray Piano Competition din Scoția, Llangollen International Eisteddfod din Țara Galilor, premiul al II-lea la Concursul Internațional de Piano Campus din Franța și Premiul al III-lea la Concursul Internațional de Pian de la Istanbul. Spectacolele sale internaționale includ săli prestigioase precum Sala Filarmonicii din Trento, Sala de concerte Mozarteum, Dôme de Pontoise din Franța, Wigmore Hall, St. Martin-in-the-field, Glasgow Royal Concert Hall, West Road Concert Hall din Cambridge, Theatre by the Lake, Theatre Clwyd, Buxton Festival și King’s Lynn Festival.

Muzician de cameră pasionat, George cântă în mod regulat cu soprana Charlotte Hoather, cu care a înregistrat 4 albume pe CD, și ca parte a Chloe Piano Trio cu violonista Maria Gîlicel și violoncelista Jobine Siekman. Trio-ul a primit premiul Henderson Chamber Ensemble de la Royal Philharmonic Society în 2021 și a fost selectat drept Kirckman Trust Young Artists pentru sezonul 22/23. Printre proiectele pentru 2022 se numără lansarea unui album CD cu muzică de femei compozitoare, în colaborare cu Institutul Abbey Road, precum și lansarea unei serii de concerte în sud-estul Londrei, care evidențiază femeile din muzică și artă. George a debutat orchestral la vârsta de 14 ani, cu Filarmonica Moldova din Iași și a cântat ca solist cu New Edinburgh Orchestra, Istanbul Orchestra’Sion, Cambridge Graduate Orchestra, The Royal Conservatoire of Scotland Chamber Orchestra, Cergy Pontoise Orchestra Paris, Orchestra Learig și Orchestra Colegiului Melville a lui Stewart.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în re major, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Beethoven Sonata nr. 21 în do major op. 53, Waldstein
Liszt Studiul de concert nr. 2 în fa diez minor, Gnomenreigen
Scriabin Studiul op. 42 nr. 5
Chopin Andante spianato și Marea poloneză în mi bemol major op. 22

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Scarlatti Sonata în sol major K. 455
Chopin Rondo à la mazur op. 5
Scarlatti Sonata în do diez minor K. 247
Chopin Barcarola în fa diez major op. 60
Scarlatti Sonata în la minor K. 208
Rahmaninov Variațiuni pe o temă de Corelli op. 42

Finală
Beethoven Concertul nr. 4 în sol major pentru pian și orchestră op. 58