For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser GIANANDREA NOSEDA | George Enescu Festival

GIANANDREA NOSEDA

Gianandrea Noseda este unul dintre cei mai căutați dirijori ai lumii, recunoscut în egală măsură pentru arta sa atât în sala de concerte, cât și în operă. El a fost numit al șaptelea director muzical al Orchestrei Simfonice Naționale în ianuarie 2016, începându-și mandatul de patru ani cu sezonul 2017-2018.

Pe lângă poziția sa la NSO, Noseda este, de asemenea, principalul dirijor invitat al Orchestrei Simfonice din Londra și Orchestra Filarmonică din Israel, dirijor principal al Orquestra de Cadaqués și director artistic al Festivalului Stresa din Italia. În iulie 2018, Opera din Zurich l-a numit următorul director general de muzică începând cu sezonul 2021-2022, unde piesa principală a mandatului său va fi un nou Ring Cycle.

Dezvoltarea următoarei generații de artisti este importantă pentru Noseda, asa cum reiese din activitatea sa continuă de masterclass-uri si turnee cu orchestre de tineret, printre care si Orchestra de Tineret a Uniunii Europene și, cu numirea sa recentă în rolul de director muzical al Festivalului Tsinandali, Orchestra de Tineret Pan-Caucazian din satul Tsinandali, Georgia, care începe în toamna anului 2019.

Noseda a condus cele mai importante orchestre în cele mai importante opere din lume. Din 2007 până în 2018, Noseda a fost directorul de muzică al Teatrului Regio Torino din Italia, unde a inaugurat o epocă de transformare pentru companie, însoțită de o recunoaștere internațională a producțiilor, turneelor, înregistrărilor și proiectelor sale de film. Între 2002 și 2011 a fost la conducerea Filarmonicii BBC.

Gianandrea Noseda are, de asemenea, o relație prețioasă cu Opera Metropolitană care datează din 2002. El se întoarce în acest sezon pentru a conduce spectacolele unei noi producții – Adriana Lecouvreur.

Activitatea intensă de înregistrare a lui Noseda numără peste 60 de CD-uri, dintre care multe au fost apreciate de critici, primind numeroase premii. Originar din Milano, Noseda este Commendatore al Merito della Repubblica Italiana.