For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Hagar Sharvit | George Enescu Festival

„Hagar Sharvit a luat ochii tuturor datorită vocii ei colorate, puternice – curată, vie și plină de nuanțe fine” (NWZ Online): mezzo-soprana israeliană Hagar Sharvit este una dintre cele mai promițătoare tinere artiste vocale, având o gamă neobișnuit de largă de repertoriu de operă, concert și Lied.

Cele mai importante momente ale sezoanelor recente includ spectacolul de debut al lui Hagar la Teatrul din Viena, cu Les Talens Lyriques și Christophe Rousset, în rolul lui Ismene din Armida de Salieri; cântând cu Filarmonica din Stuttgart și Dan Ettinger în spectacolul Myrtle blossoms from Eden de Paul Ben-Haim, înregistrat sub egida SWR și ARD; un recital Schubert la Sala Pierre Boulez din Berlin cu pianistul Hartmut Höll, recitaluri cu Thomas Quasthoff, Nikola Hillebrand, Manuel Walser și Johann Kristinson la Heidelberger Frühling, la Zentrum Lied în Köln cu pianistul Eric Schneider, la festivalul Hidalgo din München, Muzeul d’Orsay din Paris, Sala Tonali din Hamburg, Teatrul din Paris și Kasseler Musiktage.

Doamna Sharvit a cântat sub bagheta multor dirijori eminenți, inclusiv Zubin Mehta, Plácido Domingo, Pietro Rizzo, Andrea Battistoni, George Petrou, Jörg Halubek, Lawrence Cummings și Wolfgang  Katschner. A apărut în spectacole de operă și concert în toată Europa, inclusiv la Opera din Lyon, Opera Comică din Berlin, Opera Germană de pe Rin și a cântat la Festivalul de la Salzburg, Konzerthaus Berlin, Festivalul de la Lucerna, Victoria Hall din Geneva, Festivalul Ravinia, Festivalul Bregenz, Festival d’Aix-en-Provence, la Musikverein Viena, Gasteig München, Müpa Budapesta, Kennedy Center din Washington DC, Palau de les Arts Valencia și Dias de la Musica din Lisabona.

Având un repertoriu de operă excepțional de vast, Hagar a interpretat pe Nerone de Händel în Agrippina, Dejanaira în Hercules, Irene în Theodora, Amastre în Xerxes, Emira în Siroe de Hasse, Ottavia în L’incoronazione di Poppea de Monteverdi și vrăjitoarea din Dido și Enea de Purcell. De asemenea, a interpretat rolurile Cherubino în Le nozze di Figaro, Zerlina în Don Giovanni de Mozart; rolul principal în Pinocchio de Jonathan Dove, Hermia în Visul unei nopți de vară de Britten, Valencienne în Die Lustige Witwe de Lehar, Smethon în Anna Bolena de Donizetti, și multe altele.

Hagar Sharvit a fost membră în studioul de operă al Operei Germane de pe Rin din Düsseldorf și a participat cu succes la Centrul de Perfecționare Plácido Domingo de la Palatul Artelor Reina Sofia din Valencia. A debutat în Europa în Amelia al Ballo de Menotti sub bagheta lui Plácido Domingo, într-o producție de Jean-Louis Grinda, urmată de Cherubino în Le nozze di Figaro, în regia lui Ruggero Raimondi. În 2012 a apărut ca slujnică în Medea de Cherubini, sub bagheta lui Zubin Mehta la aceeași sală de spectacole. În perioada 2014-2019, Hagar a fost membră a ansamblului Teatrului de Stat din  Oldenburg.

Hagar a câștigat premii la numeroase concursuri importante, inclusiv Premiul I și Premiul Publicului la apreciatul Concurs Internațional de Canto „Das Lied” și Premiul I la Competiția Johannes Brahms. De asemenea, a primit premii la Concursul Internațional Mèdoc 2018, Competiția Internațională pentru Canto în Opera Barocă CESTI și la Concursul de Canto Händel din Londra. Hagar a câștigat premiul public Erna Schlütter în 2015 și Premiul Trude Eipperle-Rieger în 2016. Este laureată a Festivalului de Cameră Juventus în 2013 și câștigătoare al Premiului IVAI Buchholz 2018.

Născută în Tel Aviv, doamna Sharvit a studiat canto la Școala de Muzică Buchmann-Mehta și a continuat studiile sub coordonarea lui Matthias Goerne și Thomas Hampson. A fost invitată să se alăture programului Institutului STEANS al Festivalului Ravinia din Chicago și a fost membră a Proiectului Young Singers a Festivalului din Salzburg.