For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser HAN-WEN JENNIFER YU | George Enescu Festival

HAN-WEN JENNIFER YU

Han-Wen Jennifer Yu este originară din Taichung, Taiwan. Ea a obținut o licență în muzică în interpretare la pian de la Universitatea Tunghai (Taiwan), unde a absolvit cu cele mai înalte distincții cu Dr. Juanelva Rose și Dr. Thomas Linde; o diplomă de master în muzică în pian colaborativ cu Dr. Cameron Stowe, Dr. Pei-Shan Lee și Prof. Jonathan Feldman de la New England Conservatory; și un Konzertexamen la HMT Leipzig cu profesorul Gudrun Franke în muzică de cameră de pian și o specializare în pian solo cu profesorul Gerald Fauth.

Ca pianistă activă, a cântat în SUA, Taiwan, Macao, Italia, Germania, Republica Cehă, Polonia, Spania, Anglia, Franța, Elveția și Suedia. A cântat în locații renumite precum Filarmonica din Berlin, Gasteig München, Laeiszhalle Hamburg, Wigmore Hall, Ateneul Român din București, Flagey Brussels și National Recital Hall Taiwan. Ea a putut fi ascultată la National Public Radio’s Performance Today, America’s Music Festivals, Chicago Radio, Deutschlandfunk, RTBF.be Radio și Medici.tv. Ca solist, a cântat cu Filarmonica din Trierer.

Han-Wen deține burse de la fundația YAMAHA din Taiwan (2006) și burse la Festivalul de muzică Aspen (2010-11). A fost bursier Marc și Eva Stern în SongFest (2010) și a primit o bursă de colaborare pentru pian de la Music Academy of the West din S.U.A. (2013). Este acceptată în organizația „Jeunes Talents” din Paris, Franța. Este o pianistă națională și internațională laureată a concursului. În 2014, a câștigat premiul I la Clara Schumann Duo Competition din Leipzig, alături de violonista Seungwon Lee și soprana Chueh-Yu Lai. În 2016, a câștigat premiul I alături de violoncelistul Mon-Puo Lee la cel de-al 19-lea Concurs Internațional de Muzică de Cameră Kiejstut Bacewicz din Polonia, în același an, în septembrie, a fost distinsă cu Premiul pentru cel mai bun acompaniament la Concursul Internațional George Enescu din București, România.

Doamna Yu a lucrat ca pianistă la Conservatorul din New England, MIT (Massachusetts Institute of Technology), Festivalul Internațional de Muzică Foulger (2012), Festivalul Nopți de Vară de la Praga (2015), Festivalul Internațional de Muzică Music Islands and Young Concert Artist European Audition (2017), Internationale Schlossfestspiele in Hohenpriessnitz und Machern (2018), precum și Festivalul și Academia de Muzică Euro (2015-2020). Din 2019, este numită pianistă pentru Concursul Internațional Louis Spohr pentru Tineri Violini din Weimar, Germania.

În perioada 2010-2013, ea a lucrat ca pianist de studio pentru studioul câștigătorului premiului Grammy Kim Kashkashian la NEC. De asemenea, a lucrat în aproape toate studiourile de la NEC în perioada 2009-2013. Din 2013, ea lucrează cu studenți de la UDK Berlin, HFM Hanns Eisler Berlin, Kronberg Academy din Germania. Ea a lucrat la Concertul pentru violoncel al lui Elgar cu violoncelistul Kian Soltani pentru maestrul Daniel Baremboim în 2017. Colaborările sale trecute, dar și cele actuale, includ câștigători ai premiilor concursului internațional, membri ai Filarmonicii din Berlin și soliști profesioniști. Ea a fost pianistă colaborator la Blackmore International Music Academy, Noel Music Management și Hohaiyan Arts. Din 2019, ea este directorul Ansamblului Taiwan și managementul proiectelor muzicale internaționale – Project Zero. Acum locuiește la Berlin ca pianistă independentă.