For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Heidi Hatch | George Enescu Festival

SPANIA

Violonista Heidi Hatch, născută în Los Angeles în 1993, ia cu asalt lumea muzicii clasice cu stilul ei individual extrem de pasionat. Primul ei profesor, legendarul guru sovietic Abram Shtern, a descris-o drept „un talent rar, un firesc pe scenă, care posedă o urgență emoțională și o înțelegere muzicală mult peste vârsta ei”. Ea și-a făcut debutul profesional ca solist cu Glendale Symphony în „Carmen Fantasy” de Sarasate, la vârsta de unsprezece ani și de atunci a apărut pe scene mondiale precum Auditoriumul Ambassador îdin Los Angeles, Auditorio Sony din Madrid și Marele Teatru Harbin din China. Temperamentul ei aprins i-a adus o recunoaștere specială pentru interpretarea unora dintre compozițiile cele mai intense pentru vioară, ale unor compozitori precum Paganini, Wieniawski, Vieuxtemps etc. Pe lângă munca ei timpurie cu Abram Shtern, studierea cu Zakhar Bron la școala de elită „Escuela Reina Sofia” din Madrid o plasează în curentul principal al tradiției viorii rusești.

Pe lângă cariera sa solo extinsă, interesul lui Heidi pentru repertoriul de cameră și orchestral a determinat-o să servească drept concertmaestru al numeroaselor orchestre, inclusiv Hollywood Bowl Orchestra, prestigioasa „Debut Orchestra”, Santa Monica Symphony și Orquesta Festival Villanueva de los. Enfantes. Mai recent,, ea a câștigat audiția pentru concertmaster al Orquesta de Extremadura din Spania, unde cântă de câteva luni.

Absolventă a Universității din California de Sud (magna cum laude), Heidi a primit și o Diplomă de artist dela Conservatorul Regal din Toronto, unde a cântat ca concertmaster și solist cu orchestra RCO a conservatorului. În plus, a fost desemnată „Cel mai bun participant spaniol” la Concursul Internațional Sarasate, a primit Marele Premiu la Concursul Hennings-Fischer și a fost laureată și beneficiară a „Outstanding Award” la Concursul Schoenfeld din China.

Ea cântă la o vioară făcută la Cremona de G.B. Ceruti (1804).

PROGRAM

Etapă online
Bach Adagio și Fugă din Sonata în sol minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 4 în re major pentru vioară și orchestră K. 218 (partea I cu cadență)
Beethoven Sonata nr. 1 în re major pentru vioară și pian op. 12
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 11

Semifinală
Brahms Sonata nr. 3 în re minor pentru vioară și pian op. 108
Enescu Sonata nr. 2 în fa minor pentru vioară și pian op. 6
Sarasate Serenata Andaluza op. 28

Finală
Korngold Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 35