For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ian Burnside | George Enescu Festival

Ian Burnside

Recunoscut internațional drept unul dintre cei mai de seamă pianiști de muzică de cameră („practic ideal”, BBC Music Magazine), Iain Burnside a colaborat cu mulți dintre marii interpreți vocali ai lumii. Discografia sa cuprinde peste 50 de CD-uri, acoperind un amplu repertoriu. Între titlurile de excelență se găsesc The NMC Songbook, album câștigător al Gramophone Award, ciclurile Schubert alături de baritonul Roderick Williams, pentru Chandos, precum și seria English Song, pentru Naxos. Se bucură de o strânsă relație cu Delphian, realizând seturi de CD-uri Medtner și Rahmaninov („rezultatele sunt electrizante”, Daily Telegraph) și explorând repertoriul scoțian, englez și irlandez. Este directorul artistic al Ludlow English Song Weekend și curator de program pentru o seamă de festivaluri, dar și la Wigmore Hall, cel mai recent cu accent pe arta vocală rusă.

Burnside este, de asemenea, și un titrat om de radio, familiar ascultătorilor BBC Radio 3, câștigător al unui Sony Radio Award pentru Voices. Este pionierul unei forme speciale de concert dramatic, cu lucrări create în jurul lui Franz Schubert, Clara Schumann sau Ivor Gurney. Cea mai recentă piesă, A View from the Villa, descoase relația lui Wagner cu Mathilde Wesendonck și va fi prezentată în festivalurile anului 2021. Are o îndelungată asociere cu Guildhall School și ține cursuri de măiestrie artistică acasă și peste hotare, îndeplinind în același timp rolul de consultant artistic pentru Grange Park Opera.