For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Igor Petrushevski | George Enescu Festival
igor petrushevski

Igor Petrushevski

Igor Petrushevski a urmat studiile la Conservatorul din Moscova și la Guildhall School of Music and Drama. În ultimii 25 de ani, studenții săi au fost laureați ai unor concursuri internaționale precum: Ceaikovski, Paganini, Long-Thibaud, Tibor Varga, Rodolfo Lipizer, Indianapolis, Tokyo, Wieniawski, Köln, Jascha Heifetz, Sion, Postacchini, Joseph Joachim, Britten, Canetti, Enescu, Valsesia și Haciaturian. Discipolii săi au cântat alături de Maxim Vengerov, Krzysztof Penderecki, Vladimir Jurowski, Kristjan Järvi, Shlomo Mintz, Mischa Maisky și mulți alți artiști celebri.

Petrushevski a susținut numeroase concerte la radio și televiziuni din întreaga lume. În ultimii 20 de ani a susținut cursuri de măiestrie și a concertat în săli importante din Italia, Franța, Austria, Marea Britanie, fosta Iugoslavie, Spania (Școala de Muzică Reina Sofia), Rusia (Conservatorul din Moscova), America de Nord și Sud, China (Conservatoarele din Beijing și Shanghai) și Coreea (Universitatea Națională din Seul).

Unii dintre actualii și foștii săi studenți conduc orchestre importante din SUA, Rusia, Germania, Austria și Marea Britanie și cântă în ansambluri precum Orchestra Filarmonicii din Viena, ORF, Orchestra Filarmonicii Regale, Orchestra Covent Garden. Mulți dintre ei și-au clădit, în egală măsură, cariere solo internaționale și dețin posturi didactice în universități din întreaga lume. Petrushevski este profesor onorific la Conservatorul de Stat din Yerevan, la Ipolito Ivanovo și profesor la Conservatorul Richard Wagner din Viena. Anterior a lucrat la Trinity College of Music și la Academia Regală de Muzică din Londra. Un film documentar despre viața și cariera sa a fost difuzat în peste 20 de țări.

A fost director artistic la Festivalul Internațional Strings In London și al Concursului și Festivalului Vienna Classic Strings. În prezent este director artistic al festivalului Zell am See, unde lucrează cu Maxim Vengerov și alți muzicieni reputați.

În ultimii 25 de ani a participat la evenimente importante precum Academia de Vară Mozarteum, Beethoven Easter Festival, Festivalul de la Santander, Festivalul George Enescu, Northern Lights, Allegro Vivo și Festivalul Internațional de Muzică din Malta împreună cu Maxim Vengerov și Salvatore Accardo.

A fost membru în juriile mai multor concursuri internaționale, între care Concursul Internațional George Enescu – Secțiunea Vioară, Concursul Internațional de Vioară Aram Haciaturian, Concursul Internațional pentru Tineri Muzicieni Ceaikovski, Concursul și Festivalul Vienna Classic Strings, Concursul din Osaka.