For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ileana Waldenmayer | George Enescu Festival

ITALIA

Ileana Stefania Waldenmayer s-a născut pe 12 aprilie 1993 la Düsseldorf, într-o familie de muzicieni. A crescut în Italia, unde, la vârsta de 5 ani, a început să studieze violoncelul cu profesorul Jorge Schultis la Roma. La 15 ani a debutat ca solistă alături de Orchestra Simfonică UNC din Mendoza, Argentina. Doi ani mai târziu, a absolvit Conservatorul Santa Cecilia din Roma. În 2010 și-a început studiile în Elveția, la Academia de Muzică din Basel, cu profesorii Ivan Monighetti și Sol Gabetta, obținând diploma de licență în 2014. În 2016 a absolvit studiile de master în interpretare la clasa profesorului Rafael Rosenfeld, sub îndrumarea căruia a absolvit și Școala de Excelență și masterul specializat în Pedagogia violoncelului. În plus, în 2015 a obținut un loc la Academia Stauffer din Cremona, unde a studiat cu prof. Antonio Meneses.

Ileana a concertat la Festivalul VivaCello, la Festivalul SOLsberg organizat de Sol Gabetta, la Festivalul Menuhin din Gstaad, la Accademia Chigiana din Siena și la Teatro Ponchielli din Cremona, alături de Salvatore Accardo. A concertat alături de grupul 8 Cellos of Celli Monighetti în Elveția și Irlanda și au înregistrat în această formulă discul Metamorphoses. Ileana este violoncelista Berchtold Piano Trio, grup care a câștigat Concursul de Muzică de cameră Orpheus de la Zürich în 2019 și a fost invitat la mai multe festivaluri de muzică de cameră din Elveția.

A susținut concerte în Italia, Germania, Egipt, Elveția, Ungaria, Chile, Argentina, România și Kazahstan. În prezent, Ileana cântă, predă și locuiește în Elveția, lucrând la un proiect alături de copii proveniți din medii defavorizate, în care muzica ajută, stimulează și educă.

PROGRAM

Etapă online
Piatti Capriciul op. 25 nr. 2
Bach Suita nr. 3 în do major pentru violoncel solo BWV 1009
Haydn Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/1
Schumann Adagio și Allegro în la bemol major pentru violoncel și pian op. 70
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Ligeti Sonata pentru violoncel solo
Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Șostakovici Sonata în re minor pentru violoncel și pian op. 40
Davidov At the Fountain op. 20 nr. 2

Finală
Elgar Concertul în mi minor pentru violoncel și orchestră op. 85