For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ileana Waldenmayer | George Enescu Festival

ITALIA

Ileana Stefania Waldenmayer s-a nascut pe 12 aprilie 1993 la Düsseldorf, Germania. Fiică a unei familii de muzicieni, a crescut în Italia, unde, la vârsta de cinci ani, a început să studieze violoncelul cu prof. Jorge Schultis la Roma. La vârsta de cincisprezece ani, a debutat ca solist cu Orchestra Simfonică U.N.C. din Mendoza, Argentina. Doi ani mai târziu a obținut, cu note maxime, diploma pentru Violoncel de la „Conservatorio di Musica Santa Cecilia”, din Roma.

În 2010, și-a început studiile în Elveția la „Musik- Akademie der Stadt Basel” cu Prof. Ivan Monighetti și Prof. Sol Gabetta, obținând cu succes diploma de licență în 2014. Ulterior, și-a încheiat „Master Performance” în 2016 în Clasa prof. Rafael Rosenfeld, cu care a obținut și diploma „Școala de excelență” și Masterul cu specializare in Pedagogie pentru violoncel. Mai mult, în 2015 a obținut un loc la „Academia Stauffer” din Cremona, pentru a studia cu prof. Antonio Meneses.

A primit deja numeroase premii naționale și internaționale la concursuri, precum și burse renumite. Multe festivaluri importante au invitat-o ​​să cânte, printre care: „Festivalul Vio-violoncel”, „Festivalul lui Solsberg” organizat de Sol Gabetta, „Festivalul Menuhin” din Gstaad, „Accademia Chigiana” din Siena și Concertele Teatrului Ponchielli la Cremona, concertând cu prof. Salvatore Accardo.

Ileana a concertat alături de mulți muzicieni europeni importanți, printre care și grupul „8 Cellos of Celli Monighetti” cu care au înregistrat un CD, „Metamorphoses”, și au susținut concerte în Elveția și Irlanda. Ileana este violoncelista in „Berchtold Piano Trio”, cu care cântă în mod regulat. Grupul a câștigat Concursul de muzica de Camera Orpheus Swiss, la Zürich, in 2019 și a fost invitată să cânte la mai multe festivaluri de muzică de cameră din Elveția. Cariera ei a adus-o să concerteze în toată lumea: Italia, Germania, Egipt, Elveția, Ungaria, Chile, Argentina, România și Kazahstan.

În prezent, Ileana interpretează, predă și locuiește în Elveția, lucrând la un proiect cu totul special cu copii veniți din medii dificile, prin care muzica ajută, stimulează și educă.

PROGRAM

Etapă online
Piatti Capriciul op. 25 nr. 2
Bach Suita nr. 3 în do major pentru violoncel solo BWV 1009
Haydn Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/1
Schumann Adagio și Allegro în la bemol major pentru violoncel și pian op. 70
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Ligeti Sonata pentru violoncel solo
Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Șostakovici Sonata în re minor pentru violoncel și pian op. 40
Davidov At the Fountain op. 20 nr. 2

Finală
Elgar Concertul în mi minor pentru violoncel și orchestră op. 85