For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ilya Selivanov | George Enescu Festival
Ilya Selivanov

Tenorul s-a născut în Leningrad (acum Sankt Petersburg). În 2007 a absolvit cu onoruri Școala Corală Glinka. În 2012 a absolvit facultatea de cor și dirijat a Conservatorului Rimsky-Korsakov din St. Petersburg, iar în 2013 și-a finalizat studiile vocale acolo (clasa lui Yuri Marusin). La Teatrul Conservator a interpretat Alfredo (La Traviata), Lensky (Eugene Onegin), Vaudémont (Iolanta).

În 2012 a devenit solist la Academia Tinerilor Interpreți Mariinsky, iar în sezonul 2013/14 și-a făcut debutul la Mariinsky ca Lensky în noua producție Eugene Onegin. De asemenea, a participat la premiera și ulterior înregistrarea operei Război și Pace (rolul Anatol Kuragin, în regia lui Graham Vick, dirijată de Valery Gergiev), și noua producție La Traviata (în regia lui Claudia Solti, dirijată de Valery Gergiev). În 2018 a debutat ca Fenton (Falstaff) și Lykov (Mireasa Țarului) la Teatrul Mariinsky.

În octombrie 2017 a apărut la Teatrul Bolshoi, interpretând rolul principal în Idiotul de Weinberg. S-a alăturat Companiei de Operă Bolshoi ca solist în sezonul 2018/19.

Turnee

A avut turnee în Italia, Marea Britanie, Austria, Elveția, Franța și Germania.

A colaborat cu dirijori precum Ion Marin, Valery Gergiev, Mikhail Pletnev, Mariss Jansons, Gavriel Heine, Nikolaj Znaider, Alexander Titov, Yuri Simonov.

În 2017 și-a făcut debutul pe scena europeană ca Alfredo (La Traviata) la Teatrul Dortmund și la scurt timp după aceea a fost invitat să interpreteze partitura solo în Recviem de Antonín Dvořák la Laeiszhalle Hamburg (cu Orchestra Simfonică din Hamburg sub bagheta lui Ion Marin).

În 2018 a interpretat rolul Vaudémont în Iolanta, care a deschis Anul intercultural al Rusiei și Japoniei la Sala Suntory din Tokyo (dirijor Mikhail Pletnev).

În 2019, a participat în turneele Bolshoi din Franța, interpretând rolul Mikhailo Tucha în versiunea de concert a operei The Maid of Pskov (dirijor Tugan Sokhiev). În același an a apărut la Opera din Wrocław ca Rodolfo în La Boheme.

În 2020, a interpretat rolul Alfredo (La Traviata) la Opera din Sofia.