For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Imaginary - conectați-vă la matematică prin muzică! | George Enescu Festival

Imaginary – conectați-vă la matematică prin muzică!

Unde: Foaierul Sălii Radio, Strada Gen. H.M. Berthelot 60 – 64 București 

Când: Între 8 și 24 septembrie, de luni până duminică, între orele 10:00 – 18:00

 

Cunoașteți minunata matematică a muzicii? Vizitați uimitoarea expoziție Imaginary – prin ochii matematicii care are loc la ediția din acest an a Festivalului Enescu și bucurați-vă de arta matematicii în forme bidimensionale și tridimensionale. Aflați mai multe despre legătura fascinantă dintre matematică și muzică. Folosiți-vă creativitatea și jucați-vă cu exponatele interactive. Reîncărcați-vă bateriile, bucurându-vă de frumoasele lucrări de artă expuse.

Matematica poate crea unele dintre cele mai frumoase forme. Și toată lumea le poate vedea – și auzi – la Festivalul George Enescu din acest an. O expoziție fascinantă de matematică interactivă este expusă în cadrul seriei Muzica secolului XXI. Este pentru prima dată când expoziția de succes Imaginary vine în România. În ultimii șapte ani, această expoziție a fost prezentată în 50 de țări și a atras mai mult de 2.5 milioane de oameni.

Pe lângă ilustrarea frumuseții matematicii, expoziția le permite vizitatorilor să-și creeze propria artă matematică folosind un software special. Și ca o caracteristică specială, cinci noi aplicații transformă în imagine și sunet relația dintre matematică și muzică.

Imaginary este o organizație non-profit germană care promovează educația și cunoașterea legate de matematică în întreaga lume.