For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Inna Motesclaros  | George Enescu Festival

FILIPINE

Născută în 1993 în Manila, Filipine, pianista concertist filipineză Inna Montesclaros a făcut furori pe scena muzicală de când și-a început studiile de pian la vârsta de cinci ani. De la câștigarea competițiilor locale, cum ar fi Concursul național de muzică pentru tineri artiști, Concursul de pian Rosario Picazo, Competițiile Guild Teachers of the Philippines, ea a câștigat în Coreea de Sud (Festivalul și Concursul Academiei Internaționale de Pian din Asia), Malaezia (a 4-a Concursul Internațional Chopin de pian), Vietnam (1-a Concurs internațional de pian), Germania (Concursul Grand Prix Rising Stars) și Ungaria (Concursul internațional de muzică Danubia Talents). A fost semifinalistă la Concursul Internațional al Muzicienilor din Bromsgrove și a participat la Festivalul și Concursul Internațional Georges Enescu 2018 din România.

A absolvit studiile universitare la Royal College of Music cu Ian Jones, apoi studiile postuniversitare (MA& AD) la Royal Academy of Music cu Ian Fountain, obținând note excelente și distincție în ambele instituții. Ea își atribuie dragostea pentru muzică primilor ei profesori din Filipine — Cecile Roxas și Dr. Raul Sunico. A urmat cursuri de măiestrie pentru Richard Goode, Imogen Cooper, Tatiana Sarkissova, Dorian Leljak etc.

Pasiunea ei pentru muzică a înflorit într-o carieră care a determinat-o să cânte pe tot globul, concertând în Europa, Asia, SUA, America de Sud. și bineînțeles, în jurul Filipinelor. Ea a fost, de asemenea, solistă cu orchestre din Londra, precum și cu toate orchestrele majore din Filipine, cântând concerte de Rachmaninoff, Chopin, Mozart, Beethoven, Haydn, Schumann și Brahms. De asemenea, ca pictor, Inna a colaborat cu artiști pentru a produce spectacole interdisciplinare și a fost prezentată la Festivalul de pian RAM, Expoziția Royal Academy of Art Oceania, St Cecilia Hall (SSC Manila) și a fost invitată să cânte la Bloomsbury Festival. De asemenea, ea a făcut parte recent din juriul celui de-al 6-lea Concurs de pian Steinway Youth din Filipine.

PROGRAM

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în do major, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Mozart Piano Sonata No. 18 in D major K. 576
Chopin Studiul op. 10 nr. 4
Debussy Studiul nr. 5, pour les octaves
Chopin Andante spianato și Marea poloneză în mi bemol major op. 22

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Abelardo Nocturne
Musorgski Tablouri dintr-o expoziție

Finală
Rahmaninov Concertul nr. 2 în do minor pentru pian și orchestră op. 18