For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Inna Montesclaros  | George Enescu Festival

FILIPINE

Născută în 1993 în Manila, Filipine, Inna Montesclaros a început să studieze pianul la vârsta de cinci ani. După ce a câștigat concursuri locale, precum Concursul național de muzică pentru tineri artiști, Concursul de pian Rosario Picazo, Concursurile Asociației Profesorilor de Pian din Filipine, a continuat să fie răsplătită cu premii în Coreea de Sud (Concursul Academiei Internaționale de Pian din Asia), Malaezia (Concursul Internațional de Pian Chopin – ediția a 4-a), Vietnam (ediția I a Concursului Internațional de Pian), Germania (Concursul Rising Stars Grand Prix) și Ungaria (Concursul Internațional Danubia Talents). A fost semifinalistă a Concursului Internațional de la Bromsgrove și a participat la Concursul Internațional George Enescu 2018 din România.

Inna a absolvit cu note maxime studiile de licență la Colegiul Regal de Muzică din Londra cu prof. Ian Jones, iar în continuare a studiat la Academia Regală de Muzică cu Ian Fountain. Datorează pasiunea pentru muzică primilor săi profesori din Filipine – Cecile Roxas și Raul Sunico. A participat la cursuri de măiestrie susținute de Richard Goode, Imogen Cooper, Tatiana Sarkissova, Dorian Leljak. A concertat în Europa, Asia, SUA, America de Sud și în Filipine și a fost solistă a mai multor orchestre din Londra și din Filipine, în concerte de Rahmaninov, Chopin, Mozart, Beethoven, Haydn, Schumann și Brahms. Inna a participat la Festivalul de Pian de la Academia Regală de Muzică, la Expoziția Oceania de la Academia Regală de Arte, a concertat în Sala Sf. Cecilia din Manila și la Festivalul Bloomsbury. A făcut parte din juriul ediției a 6-a a Concursului de Pian pentru Tineret Steinway din Filipine.

PROGRAM

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în do major, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Mozart Piano Sonata No. 18 in D major K. 576
Chopin Studiul op. 10 nr. 4
Debussy Studiul nr. 5, pour les octaves
Chopin Andante spianato și Marea poloneză în mi bemol major op. 22

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Abelardo Nocturne
Musorgski Tablouri dintr-o expoziție

Finală
Rahmaninov Concertul nr. 2 în do minor pentru pian și orchestră op. 18