For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Into My GongSelf - instalație performativă | George Enescu Festival

Into My GongSelf – instalație performativă

Data: 20 septembrie 2017, ora 18,00 – 20,00 

Loc: Aula Palatului Cantacuzino 

         

Into My GongSelf este un proiect interactiv, la granița între muzică live, sculptură sonoră, performance, ritual și meditație, o provocare pentru artiști și pentru public de a experimenta trans-realimul arhetipal. Noua orientare estetică și spirituală fondată de compozitoarea Mihaela Vosganian își propune, pe de-o parte, o reiterare a funcțiilor primordiale ale artei – ritualică, cathartică, extatică și vindecătoare, iar pe de altă parte, să exprime o formă nouă a trans-realului, acea realitate trans-personală, rezultată din extinderea conștiintei, prin tehnici spirituale, inclusiv cele de visare lucidă.

Călătoria spirituală de aproximativ 25 de minute (care se va activa la ore fixe  într-un interval de la 18.00 la 20.00), este facilitată de instalația vizual-sonoră a artistei Raluca Ghideanu. Ea este formată din sculpturi integrate cu instrumente ritualice reale, precum gongurile, bolurile (de cuarț și cristal) și cu alte instrumente tradiționale. Fie că sunt decupate în metal sau desenate pe lemn, aceste sculpturi înfățișează jumătăți/bucăți de personaje feminine care își caută întregul. Aceste personaje vorbesc despre viață, despre regăsire și redefinire, despre închisorile în care ne aflăm. Ele se afla într-o continuă căutare de sine și de jumătate.

Sculpturile se transformă în surse sonore prin vibrația și reverberația sunetelor lor, devin adevărați ghizi trans-personali, oferind posibilitatea activării maestrului nostru interior și a alinierii cu Sinele.

Elementelor vizuale și acustice li se alătură dansul inițiatic al Lilianei Iorgulescu care are rolul de a le pune pe toate acestea împreună și de a le reîntregi într-un tot unitar. Toate aceste bucăți/personalități/identități ale personajelor se vor uni la final prin sunet și mișcare pentru a satisface setea unității primordiale.

Această instalație sonoră performativă este o chemare pentru oricine de a pătrunde în Sine și de a desluși care este adevărata ființă care stă sau acționează în spatele “măștilor” și a “costumelor de putere”. Este totodată, nu doar o propunere artistică, ci este concepută pentru a crea un spațiu vizual și sonor de intrare într-o stare profundă de relaxare (care stimulează pacea interioară și armonia) sau de extrovertire a unor fațete ale propriilor noastre “umbre“, sau, care chiar poate facilita viziuni interioare, prin activarea unor stări de conștiință modificată.

 

Concept artistic: Mihaela Vosganian & Raluca Ghideanu

Coregrafie Liliana Iorgulescu

Performeri: Mihaela Vosgania/Raluca Ghideanu/

Liliana Iorgulescu