For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ivan Turšić | George Enescu Festival

Tenorul Ivan Turšić s-a născut la Zagreb, în Croația. Mai întâi a absolvit Facultatea de Inginerie Civilă din Zagreb. Din 1998 până în 2000 a avut prima perioadă de pregătire vocală cu tenorul Noni Žunec. În 2000 a început să studieze canto solo la Academia de Muzică din Zagreb. Un an mai târziu și-a făcut debutul la Teatrul Național din Zagreb. În 2003 a continuat să studieze la Stuttgart cu prof. Dunja Vejzović. Ivan Turšić a participat la sesiuni de masterclass și lecții cu Richard Miller, Francisco Araiza, Jack LiVigni, Júlia Hamari și Konrad Richter, printre alții. În timpul studiilor sale a cântat la Opera de Stat din Stuttgart.

După ce a absolvit în 2007 și până în 2015, a fost membru al ansamblului Operei de Stat din Hanovra. Din 2015 este angajat la Opera Comică din Berlin. A susținut spectacole la Londra (Proms), Liceu Barcelona, ​​Paris (Opera Comică), Budapesta (Erkel), Basel, Geneva, Bremen, Dessau, Essen, Kassel și Krefeld / Mönchengladbach, precum și în turnee în China (Peking , Xiamen, Guangzhou), Japonia (Tokyo, Osaka, Hiroshima), Australia (Perth, Adelaide) și Noua Zeelandă (Auckland) cu producția spectacolului Flautul Fermecat.

Ivan Turšić apare adesea la concerte și la festivaluri (Bienala de muzică din Zagreb, Festivalul de vară din Dubrovnik, Festivalul Ludwigsburg etc.).