For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Jacob Lawrence | George Enescu Festival

Pasiunea lui Jacob Lawrence pentru cântat a apărut pe vremea când artistul avea șase ani, când s-a alăturat tatălui său în corul Bisericii Scots’ din Melbourn, Australia.  După ce a participat la numeroase stagiuni ale Operei Australiene și turnee alături de părinții săi în Australia și Europa, Jacob a urmat studiile muzicale la Melbourn Corservatorium  of Music, absolvind cu rezultate remarcabile în anul 2014. În 2016 s-a mutat în Europa pentru a studia la Schola Cantorum Basiliensis, sub îndrumarea lui Gerd Türk. Jacob a obținut premiul I la Cesti Singing Competition în 2020, Scloss Weissenbrunn Bovicelli Comeptition, și la cea de a zecea ediție a concursului Le Jardin des Vois 2021.

Repertoriul său de operă cuprinde rolul principal în opera Orfeu de Monteverdi (Trigonale Alte  Musik 2019), Lamento Project: Gare du Nord Basel/ Schwetzkngen Schlosstheater 2017), rolul lui Ubaldo în opera Amida de Haydn, Eument/Giove în Il Ritorno de Ulise in Patria, Solato/Lucano/Liberto (Pinchgut Opera 2018) și Aeneas în Dido și Aeneas la Royal Philarmonic, 2014.

Este membru al Vox Luminis, Profeti della Quinta și Le Miroir de Musique, și a concertat cu ansambluri precum Huelgas Ensemble, La Cetra, Voces Sauves, Göttingen Baroque Orchestra, Jerusalem Baroque Orchestra și Bern Vocale.

A cântat ca solist în oratoriile Messiah de Handel, Mattauspassion de Bach, H-Moll Messe, Vespers de Monteversi, Kronungsmesse de Mozart, dar și cantate de J.S. Bach, și a cântat ca Evanghelist în Johannespassion de Bach.