For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Jae Min Han – George Enescu Festival

Născut în 2006 în Wonju, provincia Gangwon, Coreea de Sud, violoncelistul Jae Min Han a fost introdus în lumea muzicii clasice de mic copil datorită părinților săi flautiști, și a început studiul violoncelului la vârsta de cinci ani. În mai 2021 a câștigat recunoaștere la nivel mondial cu triumful său senzațional la Concursul Internațional George Enescu din București, România, la secțiunea violoncel. La vârsta de 15 ani, a devenit cel mai tânăr câștigător din istoria competiției.

Talentul său natural a fost evident încă de la o vârstă fragedă. La doar trei ani după ce a început să cânte la violoncel, Han a debutat în primul său concert cu Orchestra Filarmonică Wonju. La scurt timp după aceea, talentul său prodigios l-a dus la câștigarea a numeroase premii importante în competiții din Coreea, precum Concursul Ewha & Kyunghyang, Competiția Muzicală pentru Tineret Dong-A, Competiția Strad a Coreei, Competiția Coreeană de Muzică de Cameră (KCO), Concursul Muzical de Tineret CBS, Concursul Eumyeon și Concursul de muzică Sungjung. Succesul său a continuat în afara Coreei, întrucât a câștigat Concursul Internațional de Muzică din Osaka în 2015 și Concursul Internațional de Violoncel David Popper în 2017. În 2019, Han a luat premiul cel mare și un premiu special pentru o piesă contemporană la Concursul Internațional Dotzauer pentru Tineri Violonceliști.

Lista realizărilor sale până în prezent sfidează vârsta sa fragedă. Han a cântat cu cele mai importante orchestre din Coreea, inclusiv Orchestra de Cameră Coreeană, Orchestra Filarmonică din Seul, Orchestra Filarmonică din Bucheon și Orchestra Simfonică Națională din Seul. Han a susținut numeroase recitaluri solo și concerte de muzică de cameră în unele dintre cele mai râvnite săli de concerte din Coreea. A cântat în seria de concerte Kumho Prodigy la aniversarea acesteia de 20 de ani în 2018 și la concertul de gală House Concert în 2017, unde a fost reinvitat în mod regulat să cânte. El a fost prezentat într-un program special despre tinere talente muzicale în cadrul programului online Classic Today de JTBC în 2018.

În 2018, Han a participat ca student la Academia MPYC Music in Pyeongchang și a câștigat concursul-concert din cadrul festivalului. În calitate de câștigător al premiului, i s-a oferit ocazia de a interpreta Concertul pentru violoncel de Saint Saens alături de Orchestra Festivalului Pyeongchang în concertul de închidere sub îndrumarea dirijorului Chi-yong Chung. Muzica sa matură a uimit atât publicul, cât și criticii, deoarece la momentul acela avea doar 12 ani.

În decembrie 2020, Han a fost invitat să se alăture renumitului pianist Sun-wook Kim în interpretarea Sonatelor de violoncel nr.1 și 2 de Johannes Brahms în cadrul Seriei de concerte House. Concertul transmis în direct a primit recenzii extraordinare. Zece zile mai târziu, în ianuarie 2021, Han a interpretat Sonatele pentru violoncel de Dmitri Șostakovici și Serghei Rahmaninov alături de un alt copil-minune, pianistul Yun-chan Lim, în deschiderea sezonului Kumho Prodigy Concert Series la Kumho Art Hall Yonsei din Seul. Mira Lee, un critic al revistei de muzică clasică din Coreea, Auditorium, a scris: „Cine ar fi putut ghici că sunt doi adolescenți pe scenă, dacă titlul concertului nu ar fi menționat expresia „copil-minune”?”

Han a cântat Concertul pentru violoncel nr. 1 de Shostakovich cu ansamblul The Bridge, dirijat de Cha Woong, ca parte a concertului de închidere a Festivalului de iarnă din Pyeongchang în februarie 2021.

Laureat al premiilor Shinham Music Awards din 2020, Han a devenit cel mai tânăr student admis vreodată la programul de licență al prestigioasei Universități Naționale de Arte din Coreea și se află în prezent în primul său an de studiu. Este programat să cânte la Festivalul Internațional George Enescu în această vară.