For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Jaemin Han | George Enescu Festival

Născut în 2006 în Wonju, provincia Gangwon, Coreea de Sud, violoncelistul Jae Min Han a fost introdus în lumea muzicii clasice de mic copil datorită părinților săi flautiști, și a început studiul violoncelului la vârsta de cinci ani. În mai 2021 a câștigat recunoaștere la nivel mondial cu triumful său senzațional la Concursul Internațional George Enescu din București, România, la secțiunea violoncel. La vârsta de 15 ani, a devenit cel mai tânăr câștigător din istoria competiției.

Talentul său natural a fost evident încă de la o vârstă fragedă. La doar trei ani după ce a început să cânte la violoncel, Han a debutat în primul său concert cu Orchestra Filarmonică Wonju. La scurt timp după aceea, talentul său prodigios l-a dus la câștigarea a numeroase premii importante în competiții din Coreea, precum Concursul Ewha & Kyunghyang, Competiția Muzicală pentru Tineret Dong-A, Competiția Strad a Coreei, Competiția Coreeană de Muzică de Cameră (KCO), Concursul Muzical de Tineret CBS, Concursul Eumyeon și Concursul de muzică Sungjung. Succesul său a continuat în afara Coreei, întrucât a câștigat Concursul Internațional de Muzică din Osaka în 2015 și Concursul Internațional de Violoncel David Popper în 2017. În 2019, Han a luat premiul cel mare și un premiu special pentru o piesă contemporană la Concursul Internațional Dotzauer pentru Tineri Violonceliști.

Lista realizărilor sale până în prezent sfidează vârsta sa fragedă. Han a cântat cu cele mai importante orchestre din Coreea, inclusiv Orchestra de Cameră Coreeană, Orchestra Filarmonică din Seul, Orchestra Filarmonică din Bucheon și Orchestra Simfonică Națională din Seul. Han a susținut numeroase recitaluri solo și concerte de muzică de cameră în unele dintre cele mai râvnite săli de concerte din Coreea. A cântat în seria de concerte Kumho Prodigy la aniversarea acesteia de 20 de ani în 2018 și la concertul de gală House Concert în 2017, unde a fost reinvitat în mod regulat să cânte. El a fost prezentat într-un program special despre tinere talente muzicale în cadrul programului online Classic Today de JTBC în 2018.

În 2018, Han a participat ca student la Academia MPYC Music in Pyeongchang și a câștigat concursul-concert din cadrul festivalului. În calitate de câștigător al premiului, i s-a oferit ocazia de a interpreta Concertul pentru violoncel de Saint Saens alături de Orchestra Festivalului Pyeongchang în concertul de închidere sub îndrumarea dirijorului Chi-yong Chung. Muzica sa matură a uimit atât publicul, cât și criticii, deoarece la momentul acela avea doar 12 ani.

În decembrie 2020, Han a fost invitat să se alăture renumitului pianist Sun-wook Kim în interpretarea Sonatelor de violoncel nr.1 și 2 de Johannes Brahms în cadrul Seriei de concerte House. Concertul transmis în direct a primit recenzii extraordinare. Zece zile mai târziu, în ianuarie 2021, Han a interpretat Sonatele pentru violoncel de Dmitri Șostakovici și Serghei Rahmaninov alături de un alt copil-minune, pianistul Yun-chan Lim, în deschiderea sezonului Kumho Prodigy Concert Series la Kumho Art Hall Yonsei din Seul. Mira Lee, un critic al revistei de muzică clasică din Coreea, Auditorium, a scris: „Cine ar fi putut ghici că sunt doi adolescenți pe scenă, dacă titlul concertului nu ar fi menționat expresia „copil-minune”?”

Han a cântat Concertul pentru violoncel nr. 1 de Shostakovich cu ansamblul The Bridge, dirijat de Cha Woong, ca parte a concertului de închidere a Festivalului de iarnă din Pyeongchang în februarie 2021.

Laureat al premiilor Shinham Music Awards din 2020, Han a devenit cel mai tânăr student admis vreodată la programul de licență al prestigioasei Universități Naționale de Arte din Coreea și se află în prezent în primul său an de studiu.