For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Jérémie Rhorer | George Enescu Festival

Jérémie Rhorer este unul dintre cei mai interesanți și versatili dirijori ai generației sale. El continuă în tradiția artistului-inovator ca fondator și director muzical al orchestrei Le Cercle de l’Harmonie, conducând explorarea repertoriului secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea folosind instrumente de epocă și acordaj original. În calitate de dirijor, Rhorer este un interpret la fel de apreciat al lucrărilor de Mozart, precum și al operelor moderne. Câștigător al Premiului Pierre Cardin, Jérémie Rhorer este, de asemenea, un compozitor foarte respectat.

Jérémie Rhorer a dirijat unele dintre cele mai distinse orchestre internaționale, printre care Orchestra Simfonică din Montréal, Orchestra Philharmonia, Orchestra Gewandhaus, Filarmonica din Rotterdam, Orchestra din Paris și Filarmonica din Cehia. Este invitat regulat la Orchestra de Cameră a Filarmonicii Germane din Bremen. Cerut frecvent ca dirijor de operă, Rhorer a dirijat producții la Opera de Stat din Viena, Opera de Stat Bavareză, Opera La Monnaie din Bruxelles, Opera Națională din Lyon, Teatrul Real din Madrid și Teatrul dell’Opera din Roma. De asemenea, Rhorer a interpretat la unele dintre cele mai prestigioase festivaluri internaționale din Europa, precum Aix-en-Provence, Glyndebourne, Edinburgh, BBC Proms, Festivalul de la Salzburg și Festivalul Spoleto, unde a dirijat concertul de închidere în iulie 2018 cu spectacolul Jeanne d’Arc au bûcher de Honnegger, unde rolul principal a fost interpretat de actrița distinsă cu Premiul Oscar, Marion Cotillard. Cu orchestra Le Cercle de l’Harmonie, Rhorer a dirijat interpretări inovatoare ale lucrărilor standard de operă, precum Il barbiere di Siviglia de Rossini (la Théâtre des Champs-Elysées din Paris, la Festivalul Internațional de la Edinburgh și la Musikfest Bremen în 2017/18, acum disponibil pe DVD) și La traviata de Verdi (la Théâtre des Champs-Elysées din Paris și la Musikfest Bremen în 2018/19), folosind instrumente de epocă și restabilind acordajul original.

De peste 10 ani Rhorer a dezvoltat o relație strânsă cu Teatrul Champs-Elysées, unde a dirijat o gamă largă de opere, printre care unele clasice, altele rareori interpretate și opere contemporane. După debutul său cu La vestale de Spontini, Rhorer a oferit o interpretare celebră a lucrării Dialogues des Carmélites de Poulenc în regia lui Olivier Py, (care a primit un premiu BBC Music Magazine 2016 pentru înregistrarea pe DVD) și o serie iconică Mozart, a dirijat orchestra Le Cercle de l’Harmonie în spectacolele La clemenza di Tito (decembrie 2014), Die Entführung aus dem Serail (septembrie 2015), Don Giovanni (decembrie 2016) și Le nozze di Figaro (decembrie 2019) sub coordonarea regizorului de film James Gray.

În martie 2020, Rhorer a dirijat un proiect dedicat aniversării lui Beethoven cu Camerata Salzburg la festivalul Al Bustan din Liban.

Jérémie Rhorer și orchestra Le Cercle de l’Harmonie au inițiat o rezidență inovatoare în cadrul Le Grand Théâtre de Provence din Aix-en-Provence, care include un program educațional dedicat publicului nou.