For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Jérôme Pernoo | George Enescu Festival

Jérôme Pernoo

Jérôme Pernoo este câștigătorul mai multor premii internaționale: la Concursul Rostropovich, Concursul Ceaikovski din 1994 și Concursul de la Pretoria în 1996.

A susținut concerte alături de cele mai importante orchestre europene. Interpretează muzică de cameră în festivaluri și în recital cu pianistul Jérôme Ducros, pe scene muzicale prestigioase, precum Wigmore Hall din Londra, Théâtre du Châtelet, Théâtre des Champs-Élysées sau Cité de la musique din Paris.

În 2006, a înregistrat în premieră mondială Grand Concerto de Offenbach cu Les Musiciens du Louvre și Marc Minkowski (Deutsche Grammophon). În septembrie 2008, a interpretat prima audiție a concertului pentru violoncel care i-a fost dedicat de către Guillaume Connesson, sub conducerea lui Jérémie Rhorer. A înregistrat același concert pentru Deutsche Grammophon, cu Jean-Christophe Spinosi și Filarmonica din Monaco, dar și integrala lucrărilor camerale de Connesson pentru Sony Classical.

În 2013 a fost invitat la Carnegie Hall din New York, iar în anul următor a concertat la Filarmonica din Berlin.

După șapte ani în care a predat la Colegiul Regal de Muzică din Londra, Jérôme Pernoo a fost numit profesor de violoncel la Conservatorul Național Superior din Paris în 2005.

Este, totodată, creatorul și directorul artistic al Festivalului Les Vacances de Monsieur Haydn, care a avut prima ediție în anul 2005 în comuna La Roche-Posay (Franța). În 2015 a fondat Centre de musique de chambre de Paris, o serie de concerte de muzică de cameră ce se desfășoară la Sala Cortot din capitala franceză.

Jérôme Pernoo cântă la un violoncel baroc italian și un violoncel piccolo din secolul al XVIII-lea, provenind din școala de la Milano, precum și la un violoncel modern făcut special pentru el de Frank Ravatin.