For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Jian Wang | George Enescu Festival
Han Jun 1

Jian Wang

Jian Wang a început să studieze violoncelul la vârsta de patru ani, împreună cu tatăl său. În timp ce era student la Conservatorul din Shanghai, a apărut în celebrul film documentar „De la Mao la Mozart: Isaac Stern în China”. Încurajarea și sprijinul lui Stern i-au pregătit calea către Statele Unite, iar în 1985 a fost admis la Yale School of Music, în cadrul unui program special, unde a studiat cu renumitul violoncelist Aldo Parisot.

Evenimentele recente și viitoare includ concerte cu orchestrele filarmonicilor din New York și Hong Kong, orchestrele simfonice din Toronto și Singapore, Orchestra Konzerthaus din Berlin și Orchestre de Chambre de Paris. Revine în mod regulat alături de Orchestra Hallé, cu care a cântat în Marea Britanie și China. În acest sezon, Jian va susține, de asemenea, recitaluri cu pianistul Sunwook Kim, inclusiv un spectacol ce va avea loc în Seul.

Jian a cântat cu multe dintre cele mai importante orchestre ale lumii, inclusiv Orchestra Regală Concertgebouw, London Symphony, Tonhalle Zürich, NDR Hamburg, Filarmonica din Stockholm, Orchestre de Paris și NHK Symphony. Printre numeroasele sale concerte în China, a cântat pentru Președinte și a deschis sezonul Filarmonicii Chinei, Orchestrei Simfonice din Shanghai și Orchestrei Simfonice din Macao. De asemenea, a cântat cu Orchestra Națională a Chinei, Hangzhou Symphony și a interpretat integrala Suitelor pentru violoncel de Bach la Beijing.

Are o discografie vastă cu DGG, care include Suitele pentru violoncel de Bach și Concertul dublu de Brahms, Orchestra Filarmonicii din Berlin, Claudio Abbado și Gil Shaham și muzică de cameră cu Maria João Pires și Augustin Dumay. Instrumentul său îi este împrumutat de familia regretatului Sau-Wing Lam.