For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Joel Munday | George Enescu Festival

MAREA BRITANIE

Violonistul britanic Joel Munday a câștigat premii de top la numeroase concursuri internaționale de vioară, inclusiv premiul I la Royal College of Music Concerto Competition (2017), premiul I la Festivalul Two Moors (2016), premiul al treilea la Whitgift International Music Competition (2017) , Premiul String la Concursul Gregynog Young Musician (2018) și Premiul Sponsorilor la Festivalul și Academia Pila (2021).

Joel a cântat la nivel internațional ca solist, muzician de cameră și cu orchestră, inclusiv în Marea Britanie, Republica Cehă, Austria, Italia, Filipine, India, Canada și SUA. În 2017, și-a făcut debutul în concert interpretând Concertul pentru vioară al lui Korngold cu Orchestra Simfonică a Departamentului Junior al Royal College of Music, condusă de Jacques Cohen. A fost numit Artistul festivalului pentru Festivalul Two Moors în același an. A apărut ca solist cu numeroase orchestre din Marea Britanie și cântă în mod regulat muzică de cameră cu soliști renumiți ai tinerei generații, printre care Lucas Krupinski, Julian Trevelyan și Thomas Kelly.

Participând la festivaluri și masterclass-uri, inclusiv Keshet Eilon Mastercourse, Bowdoin International Music Festival, New Virtuosi Mastercourse, Friend’s International Violin Academy, ISA University of Music and Performing Arts Vienna, Erben Geigenbau Masterclasses München și Pila Music Festival Polonia, Joel a fost îndrumat de pedagogi și soliști precum Vadim Gluzman, Shmuel Ashkenazi, Hagai Shaham, Ilya Kaler, Lewis Kaplan și Joel Smirnoff.

El a primit multiple premii și burse de la diverse instituții britanice, inclusiv Royal College of Music, Premiul pentru tineri muzicieni și Premiul Fundației Joanna Leach. 

Joel s-a născut în Wiltshire, Anglia, în 1999. După opt ani de studii cu profesorul Michael Johnson, a început studiile cu profesorul Ani Schnarch în 2016. În prezent este în al patrulea an de studii universitare la Royal College of Music, unde deține o bursă pentru a studia cu profesorul Schnarch.

Joel cântă la o vioară făcută în 1832 de Bernard Simon Fendt, Jr. pe baza unui împrumut privat. El este reprezentat de domnul Roger Hendy și este recunoscător pentru sprijinul oferit de Talent Unlimited și  Fundația Joanna Leach.

PROGRAM

Etapă online
Bach Adagio și Fugă din Sonata în sol minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 4 în re major pentru vioară și orchestră K. 218 (partea I cu cadență)
Beethoven Sonata nr. 1 în re major pentru vioară și pian op. 12
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 23

Semifinală
Franck Sonata în la major pentru vioară și pian
Enescu Suita pentru vioară și pian Impresii din copilărie op. 28
Ernst The Last Rose of Summer

Finală
Sibelius Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47