For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser José Fraguas | George Enescu Festival

SPANIA

José Fraguas (23 de ani), s-a născut la Madrid și a crescut ca violonist alături de mari maeștri precum Sergey Fatkulin, Zakhar Bron, Yuri Volguin și Manuel Guillen. Recent, Fraguas a înregistrat două albume: „José Fraguas îl interpretează pe Francisco Estévez” și „José Fraguas îl interpretează pe Manuel Manuel Quiroga”. Muzicalitate uluitoare, romantism care inspiră, virtuozitate și sensibilitate rafinată sunt câteva dintre calitățile pe care Fraguas le-a primit recent de la critici (Melómano, Ritmo, 2022). José își continuă pregătirea ca solist internațional, și a susținut deja numeroase concerte în săli de concert renumite precum Palatul Culturii din Târgu Mureș (România), Auditorio Nacional (Madrid) sau Concert Hall Shenzhen (China), ca să le amintim de ultimele. José a fost distins în peste zece competiții naționale și internaționale: Premiul al III-lea în competiția „Pedro Bote”, Premiul I la concursul AGIC de la Vigo și „Premiul special pentru Musical Youths of Spain ( oferit de EMCY) sunt cele mai recente.

În prezent, Fraguas își perfecționează abilitățile pentru circuitul internațional, primind masterclass-uri de la diferiți profesori precum Shlomo Mintz.

PROGRAM

Etapă online
Bach Adagio și Fugă din Sonata în sol minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 3 în sol major pentru vioară și orchestră K. 216 (partea I cu cadență)
Beethoven Sonata nr. 5 în fa major pentru vioară și pian op. 24, Primăvara
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 5

Semifinală
Franck Sonata în la major pentru vioară și pian
Enescu Sonata nr. 3 în la minor pentru vioară și pian op. 25, „în caracter popular românesc”
Wieniawski Variațiuni pe o temă originală op. 15

Finală
Ceaikovski Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 35