For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Josep Caballé Domenech | George Enescu Festival

Josep Caballé Domenech

Josep Caballé Domenech este în cel de-al nouălea sezon ca director muzical al Filarmonicii Colorado Springs (SUA) și din 2018/19 ca dirijor principal al Festivalului Moritzburg (Germania). De altfel, a fost director muzical General al Staatskapelle Halle (Germania) din 2013 până în 2018, director muzical al Orchestrei Filarmonice din Bogotá (Columbia) în cursul anului 2018, precum și dirijor principal invitat al Simfoniei Norköping (Suedia) din 2005 până în 2007. Caballé Domenech se bucură să-și îmbine cariera de dirijor cu un mare repertoriu simfonic și de operă.

Caballé-Domenech a lucrat împreună cu orchestre remarcabile, precum Royal Philharmonic, alături de care a înregistrat „Trilogia romană” a lui Respighi la Onyx Classics, BBC Philharmonic, Tonhalle Orchester Zurich, Hr-Sinfonieorchester, Bayerischen Rundfunk, Bamberg Symphony, WDR Sinfonieorchester, WDR Sinfonieorchester Dresda Festspielorchester, Filarmonica Cehă, RSO Wien, Simfonia Tonkünstler, Simfonia Națională din Belgia, Simfonia Antwerp, LaVerdi Milano, Filarmonica Regală din Stockholm, Simfonia Radio Suedeză, Orchestre National du Capitol de Toulouse, Spanish National Symphony, Barcelona Symphony, New Japan Philharmonic și orchestrele simfonice din Baltimore, Houston, San Antonio și Fort Worth, printre altele. De asemenea, este frecvent invitat la festivaluri internaționale de vară precum Aspen, Texas, Chautauqua, Moritzburg și Granada.

Recunoscut pentru munca sa cu repertoriul de operă, Caballé-Domenech a debutat la Gran Teatre del Liceu din Barcelona și a condus compania la Festivalul Savonlinna și La Fenice din Veneția. Caballé-Domenech a condus noi producții la Staatsoper Berlin, Hamburg Staatsoper, State Opera Stuttgart, Dresden Semperoper, Theater an der Wien (cu Plácido Domingo), Volksoper din Viena, Komische Oper, Teatrul Essen Aalto, Capitol du Toulouse, Theatre Royal du Versailles, San Carlo di Napoli, ABAO, Sao Carlos din Lisabona și Opera Națională din Beijing.

Cele mai recente și viitoare momente de răsunăt includ Wagner’s Ring, The Flying Dutchman, Aida, Tosca, Adriana Lecouvreur și Sweeney Todd la Opera Halle; Fanciulla del West, Pagliacci și Cavalleria Rusticana la Staatsoper din Hamburg; Salomé, Rosenkavalier și Wozzeck la Teatro Mayor din Bogota; debuturi la Teatro de la Zarzuela din Madrid, la Teatro Real într-un concert cu Bryn Terfel; apariții cu Filarmonica din Nuremberg, Filarmonica Dortmund, Simfonia Tucson, Camera Musicae la Palau de la Música din Barcelona, o colaborare cu Lang Lang și Orquesta del Palau de les Arts din Valencia și un concert cu Yo-Yo Ma la gala aniversară de 90 de ani a Orchestrei Filarmonice din Colorado Springs.

Născut la Barcelona într-o familie de muzicieni, Josep Caballé-Domenech a studiat pianul, percuția, canto și vioara. A luat lecții de dirijat cu David Zinman și Jorma Panula la Festivalul de Muzică din Aspen, Sergiu Comissiona și la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena. El a fost distins cu premiul Aspen de la Academia Americană de Dirijat de la Aspen și a fost ales „Protégé” în ciclul inaugural al Sir Colin Davis Rolex Mentor și Protégé Arts Initiative 2002-03.