For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Joshua Weilerstein | George Enescu Festival

Joshua Weilerstein este Directorul Artistic al Orchestrei de Cameră din Lausanne, unde contractul său a fost prelungit până în sezonul 2020/21. Weilerstein se bucură de o carieră înfloritoare ca dirijor și a stabilit o serie de colaborări apropiate atât în ​​SUA, cât și în Europa, inclusiv cu Orchestra Filarmonică a Radio France, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Filarmonica din Bergen, Royal Filarmonica din Stockholm, Orchestra Simfonică Radio din Finlanda, Filarmonica din New York și orchestre simfonice din Baltimore, Detroit și Milwaukee, printre altele. Apreciat pentru spectacole „intense, emoționante și spectaculoase”, Weilerstein este respectat pentru entuziasmul său și pentru înțelegerea profundă a compozitorilor, de la Gesualdo la Rouse.

Cele mai importante momente ale sezonului 2020/21 pentru  Weilerstein includ o întoarcere la Orchestra Filarmonică din Londra într-un spectacol distribuit în direct, trei spectacole live cu Orchestra Filarmonică Regală din Liverpool, debutul său cu Gürzenich Orchestra Köln și repetarea colaborărilor cu NDR Radiophilharmonie Hannover, Orchestra Simfonică Națională Daneză, Filarmonica din Oslo, Orchestra Națională din Belgia și Orchestrele Filarmonice din Olanda.

În ultimele șase sezoane, Orchestra de Cameră din Lausanne a prosperat sub conducerea lui Weilerstein și și-a consolidat reputația ca una dintre cele mai bune orchestre de cameră europene. Weilerstein a extins foarte mult repertoriul orchestrei și împreună au lansat înregistrări de succes și au participat în turnee în întreaga Europă, alături de soliști precum Juan Diego Florez, Lucas Debargue și Albrecht Mayer.

Născut într-o familie muzicală, experiența formativă a lui Joshua Weilerstein cu muzica clasică a fost ca violonist în turneu în Panama și Guatemala alături de Orchestra Filarmonică de Tineret din Boston, unde orchestra a cântat pentru mii de tineri care nu auziseră niciodată un concert de orchestră live. Acest lucru a stârnit o dorință în Weilerstein să urmeze o carieră în muzica clasică. În timp ce își urma cursurile de masterat în vioară și dirijat la Conservatorul din New England, Weilerstein a câștigat atât Premiul I, cât și Premiul Publicului la Concursul Malko pentru Tineri Dirijori din Copenhaga în 2009. A fost numit ulterior Dirijor Asistent al Filarmonicii din New York, cu care a colaborat în perioada 2012-2015.

Weilerstein este dedicat creării unui repertoriu care este în același timp tradițional și contemporan, și se străduiește să prezinte muzica unor compozitori mai puțin cunoscuți cu prilejul fiecărui concert. Este gazda unui podcast de muzică clasică de mare succes, numit „Sticky Notes”, pentru iubitorii de muzică și pentru cei mai puțin familiarizați cu muzica deopotrivă, care a fost descărcat de aproape un milion de ori în 154 de țări. Susținător al unei comunicări ușoare între public și muzicienii de pe scenă, Weilerstein încurajează discuții despre toate aspectele muzicii clasice, programarea repertoriului și experiența participării la concerte.